Najdaljši japonski zvezdnik, Timi in Peter med elitno šesterico

Rjoju Kobajaši najboljši v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Klingenthalu. Zelo dobra tudi Zajc in Peter Prevc.
Fotografija: Timi Zajc se je v kvalifikacijah izkazal s četrtim mestom. FOTO: Geir Olsen/Reuters
Odpri galerijo
Timi Zajc se je v kvalifikacijah izkazal s četrtim mestom. FOTO: Geir Olsen/Reuters

V kvalifikacijah za prvo tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Klingenthalu, ki se bo jutri začela ob 16. uri, je bil najboljši Rjoju Kobajaši. Japonski zvezdnik, ki je za nagrado prejel ček za 3000 švicarskih frankov, je poletel kar 145,5 metra daleč in za 3,5 točke preskočil drugouvrščenega nosilca rumene majice vodilnega, Avstrijca Stefana Krafta (138 m).

Izkazal se je tudi Timi Zajc, ki ga je odneslo enako daleč kot Krafta. Za tretjeuvrščenim Norvežanom Johannom Andrejem Forfangom (145 m) je kot najboljši Slovenec zasedel četrto mesto. Vrhunsko pripravljenost je potrdil tudi naš najizkušenejši reprezentant Peter Prevc (137 m), ki je bil šesti.

Japonec Rjoju Kobajaši je poletel najdlje med vsemi. FOTO: Geir Olsen/AFP
Japonec Rjoju Kobajaši je poletel najdlje med vsemi. FOTO: Geir Olsen/AFP

Najboljšo dvajseterico je zaokrožil Lovro Kos (127 m), ki je v slovenskem moštvu zamenjal Žigo Jelarja, Anže Lanišek (124 m) je pristal na 25. mestu, skozi kvalifikacijsko sito pa se je zanesljivo prebil tudi Domen Prevc (123,5 m), ki se je uvrstil na 28. mesto.

Preberite še:

Komentarji: