Nika Križnar na ekipni tekmi sijajna, sledi boj za kristalni globus

Super skakalna nedelja ponuja štiri tekme, za uvod v Rusiji Slovenkam 2. mesto za Avstrijo v ekipni preizkušnji.
Fotografija: Na zadnji ekipni tekmi sezone je Nika Križnar s 101 metrom poskrbela priborila Sloveniji 2. mesto. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Na zadnji ekipni tekmi sezone je Nika Križnar s 101 metrom poskrbela priborila Sloveniji 2. mesto. FOTO: Christof Stache/AFP

Super skakalna nedelja, v kateri so za slovo od sezone zapisane kar štiri tekme, se je začela z avstrijskim slavjem. Izbrana vrsta rdeče-belo-rdečih orlic je bila namreč najboljša na prestavljeni ekipni tekmi v Čajkovskem, Slovenke so osvojile 2. mesto.
Preizkušnjo bi podobno kot planiško ekipno v poletih na finalu sezone moških smučarskih skokov po sporedu morali izpeljati v soboto, vendar jo je zagodlo vreme in z močnim vetrom tako obe tekmi prestavilo na današnjo nedeljo, v kateri sta sicer začrtani tudi sklepni posamični preizkušnji. V ženski, ki se bo v Rusiji začela ob 8. uri, se naša Nika Križnar bori za veliki globus, za vodilno Saro Takanaši zaostaja za 15 točk.

Prav Križnarjeva pa je že v tem ekipnem boju imenitno skočila: s 101 metrom – kar je bila tudi daljava te tekme – je bila krepko daljša od sotekmovalk (Špela Rogelj 86,5; Katra Komar 85,5; Urša Bogataj 86) in tudi nemških tekmic, ki so bile na 3. mestu najbližje našim skakalkam. V vrstnem so si sledile Norveška, Rusija, Japonska, Češka, Kanada in ZDA. Takanašijeva je na tej ekipni tekmi skočila 92,5 m.

Preberite še:

Komentarji: