Nika Prevc mladinska svetovna podprvakinja, lovoriki Kanadčanki in Fincu

Še ne 18-letna slovenska smučarska skakalka je na mladinskem SP v Kanadi osvojila srebrno kolajno. Komaj 15-letna Ajda Košnjek se je izkazala s 6. mestom.
Fotografija: Nika Prevc, ki je prejšnji teden navduševala na OFEM, je na zmagovalni oder znova skočila tudi na MSP. FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Nika Prevc, ki je prejšnji teden navduševala na OFEM, je na zmagovalni oder znova skočila tudi na MSP. FOTO: Aleš Fevžer

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc, ki se je prejšnji teden na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Planici veselila treh zlatih lovorik, se je ovenčala z novo kolajno. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Whistlerju je s skokoma, dolgima 98,5 in 95 metrov, osvojila drugo mesto.

Prevčevo, ki je v Kanado odpotovala kot branilka naslova mladinske svetovne prvakinje, je na prestolu nasledila domača skakalka Alexandria Loutitt (100,5 m in 101,5 m). Kanadska skakalka, ki je pred kratkim v Zau prvič okusila slast zmage v svetovnem pokalu, je bila v obeh serijah najboljša. Na koncu je imela 19-letna Loutittova 14,9 točke naskoka pred dve leti mlajšo tekmovalko iz Dolenje vasi v Selški dolini. Bronastega odličja se je razveselila Avstrijka Julia Mühlbacher (92,5 m in 90 m).

Svojo veliko nadarjenost je potrdila tudi komaj 15-letna Ajda Košnjek (88,5 m in 90 m), ki se je izkazala s šestim mestom, potem ko je v finalu preskočila dve tekmici. Nika Vetrih (78,5 m in 93 m) je zasedla 15. mesto, Taja Bodlaj (79 m in 85,5 m), lanska mladinska svetovna podprvakinja iz Zakopanov, pa se je morala tokrat sprijazniti z 19. mestom.

Finec Vilho Palosaari je novi mladinski svetovni prvak. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Finec Vilho Palosaari je novi mladinski svetovni prvak. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Taj Ekart najboljši Slovenec med mladinci

Med mladinci se je z zlato lovoriko ovenčal sila obetavni Finec Vilho Palosaari (98 m in 95 m), ki je za pičle 0,6 točke ugnal drugouvrščenega Avstrijca Jonasa Schustra (90,5 m in 98 m), bronasta kolajna pa je pripadla Poljaku Janu Habdasu (96 m in 94,5 m).

Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Taj Ekart (88 m in 94 m), ki je pristal na desetem mestu. Rok Masle (94 m in 93,5 m) je bil trinajsti, Ožbe Zupan (85,5 m in 87,5 m) je tekmo končal na 21. mestu, Maksima Bartolja pa so po petem dosežku uvodne serije diskvalificirali zaradi neustreznega tekmovalnega dresa.

Preberite še:

Komentarji: