Štefan Hadalin je zapravil priložnost: v finalu je izgubil 11 mest

Linus Strasser je prvič snežni kralj Sljemena, edini slovenski slalomist v Zagrebu je bil na prvi progi peti s številko 24.
Fotografija: Štefanu Hadalinu se je izmuznil podvig na Sljemenu. FOTO: Damir Senčar/AFP
Odpri galerijo
Štefanu Hadalinu se je izmuznil podvig na Sljemenu. FOTO: Damir Senčar/AFP

Zagreb – Linus Strasser je novi snežni kralj Sljemena, saj je zmagovalec tretjega moškega slaloma sezone svetovnega pokala v Zagrebu. Nemec se je vrh zavihtel z osmega mesta po prvem nastopu. Edini slovenski tekmovalec Štefan Hadalin je v finalu izgubil enajst mest in je tekmo končal na 16. mestu z zaostankom 99 stotink sekunde.

Drugo, tretje in četrto mesto so zasedli Avstrijci Manuel Feller (+0,10), Marco Schwarz (+0,16) in Michael Matt (+0,46). Najboljšo peterico je zaokrožil Hrvat Filip Zubčić (+0,47), ki je bil deseti na prvi progi.
 

Na vrhu ostaja Mitja Valenčič


Sedmo mesto je zasedel lanski junak Sljemena, Francoz Clement Noel, ki je bil tokrat najhitrejši le v prvem nastopu, Norvežan Sebastian Foss-Solevaag pa je z drugega mesta slednjič zdrsnil na 13. stopničko. Hadalin se je s številko 24 izkazal s petim časom, za vodilnim je zaostal za manj kot sekundo (+0,85), v finalu pa je neuspešno lovil svojo najboljšo slalomsko uvrstitev.

Na prvih dveh slalomih sezone je bil zadržan, v Alta Badii je bil 20., v Madonni di Campiglio pa 26. Njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu je tretje mesto v alpski kombinaciji v Banskem leta 2019, v slalomu pa je bil najvišje lani januarja v Madonni di Campiglio, ko je zasedel sedmo mesto.

Največji slovenski uspeh na moških slalomih na Sljemenu je četrto mesto Mitje Valenčiča, ki ga je dosegel pred natanko desetimi leti. Na ženskih slalomih pa je bila najvišje Tina Maze pred osmimi leti, ko je bila druga. Lovoriko snežne kraljice je takrat osvojila Avstrijka Marlies Schild.

Moška karavana svetovnega pokala se bo preselila v Švico, kjer bo konec tedna najprej dvojni veleslalomski spored v Adelbodnu.

Komentarji: