Peter Prevc znova na zmagovalnem odru

Slovenski skakalni šampion Peter Prevc se je na tekmi za svetovni pokal v Trondheimu izkazal z odličnim drugim mestom.
Fotografija: Peter Prevc je v Trondheimu zablestel z odličnim drugim mestom. FOTO: Geir Olsen/AFP
Odpri galerijo
Peter Prevc je v Trondheimu zablestel z odličnim drugim mestom. FOTO: Geir Olsen/AFP

Slovenski skakalni as Peter Prevc se je na tekmi za svetovni pokal na srednji napravi v Trondheimu izkazal z drugim mestom. S skokoma, dolgima 102,5 in 97,5 metra, je za vsega 0,9 točke zaostal le za japonskim zmagovalcem Rjojujem Kobajašijem (106 m in 99 m). Na tretjo stopnico odra za najboljše se je zavihtel Avstrijec Jan Hörl (102 m in 102,5 m).

Za najstarejšega od bratov Prevc so to že četrte stopničke v tej sezoni in skupno 61. v svetovnem pokalu. »Odličen dan je za mano v Trondheimu. Prvič in edinokrat na mali skakalnici v karieri. Zelo sem zadovoljen, da sem se tako hitro z njo spoprijateljil. Po trening skoku sem takoj vedel, kaj je treba storiti,« je razkril 31-letni član kranjskega Triglava, ki je imel pred Hörlom točko prednosti.

Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Nemec Andreas Wellinger (101,5 m in 99,5 m), peti pa je bil vodilni v skupni razvrstitvi in seštevku norveške turneje, Avstrijec Stefan Kraft (99,5 m in 103,5 m). 

Peter Prevc (levo) se je že četrtič v mesecu dni zavihtel na zmagovalni oder. FOTO: Geir Olsen/AFP
Peter Prevc (levo) se je že četrtič v mesecu dni zavihtel na zmagovalni oder. FOTO: Geir Olsen/AFP

Anže Lanišek (103 m in 97,5 m) je bil 19., dve mesti pred Timijem Zajcem (97 m in 97,5 m), do točk pa se je s 27. mestom od naših smučarskih skakalcev dokopal tudi Lovro Kos (97,5 m in 97 m). Prekratek za drugo serijo pa je bil Domen Prevc (93,5 m), ki se je od tekme poslovil na 35. mestu.

»To je bil super dan za Petra, odlično drugo mesto. Dobro se je znašel v težkih razmerah in je zasluženo na zmagovalnem odru. Res mu ne manjka veliko do zmage. Svoje naredi, potrebuje pa še malo sreče,« je po tekmi dejal slovenski selektor Robert Hrgota in dodal: »Turneja gre za zdaj v redu, morda malo slabše pri drugih fantih. Majhne razlike so odločale za kar precej mest. Veselimo se že jutrišnje tekme na večji napravi.«

Kobajaši vodil že po prvem »polčasu«

S skokom, dolgim 102,5 metra, je Peter Prevc po uvodni seriji zasedal odlično drugo mesto. Boljši od njega je bil zgolj Japonec Rjoju Kobajaši (106 m), ki je imel pičle 0,3 točke naskoka pred našim šampionom.

Japonec Rjoju Kobajaši se je takole veselil zmage v Trondheimu. FOTO: Geir Olsen/AFP
Japonec Rjoju Kobajaši se je takole veselil zmage v Trondheimu. FOTO: Geir Olsen/AFP

Na tretjem mestu je bil Nemec Andreas Wellinger (101,5 m), ki je za najstarejšim od bratov Prevc zaostajal za 2,2 točke. Četrti je bil Avstrijec Jan Hörl (102 m), peti pa presenetljivo Čeh Roman Koudelka (102 m).

Anže Lanišek (103 m) je zaokroževal najboljšo deseterico, Timi Zajc (97 m) je bil na 21. mestu, v finale pa se je od Slovencev kot 27. prebil tudi Lovro Kos (97,5 m).

Jutri (z začetkom ob 16. uri) se bodo skakalci med seboj merili še na veliki napravi v Trondheimu.

Preberite še:

Komentarji: