Poletni mir je našel v družinski hišici na Švedskem

Norveška smučarja Aksel Lund Svindal in rekonvalescent Kjetil Jansrud sta skočila v smučarske čevlje na Stelviu.

Objavljeno
08. avgust 2013 14.01
tlo/svindal
M. F., šport
M. F., šport

Stelvio - Norveški smučarski as Aksel Lund Svindal, ki v svoji zbirki hrani dva velika kristalna globusa in sedem malih, se je po aktivnem poletju vrnil na smuči. S sotekmovalcem Kjetilom Jansrudom, ki se vrača po poškodbi, zaradi katere je bil primoran predčasno končati predolimpijsko sezono, že pridno trenirata na Stelviu.


Preden je drugi najboljši tekmovalec minule zime obul smučarske čevlje, je potegnil črto pod prijetnimi poletnimi dnevi, ki jih je dodobra izkoristil. »Poletje je bilo čudovito. Takšnega so mi pomagali ustvariti prijatelji, dekle in družina. Užival sem na fantastičnih krajih po svetu, kot so New York, Maui, svoj mir pa sem nenazadnje našel v družinski vikend hišici na Švedskem. Odlično vreme, široki nasmehi in veliko zabave - to so stvari, ki so obogatile moje poletne dni,« je Svindal, ki je večino časa preživel ob dekletu, ameriški smučarki Julii Mancuso, opisal, kako si je napolnil baterije.


Čeprav zveni kot prijeten oddih, je norveški orjak vse prej kot počival. »Dopust ne pomeni, da nisem tudi treniral. Pomeni le, da sem vadil takrat, ko mi je to ustrezalo, kar pa se je dogajalo vsak dan. Sem v boljši formi kot pred začetkom poletja,« je poudaril 30-letni smučar.