Slovenca do osmine finala

Gloria Kotnik in Žan Košir sta si na današnjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v poljskem kraju Krynica-Zdroju prideskala 12. mesti.
Fotografija: Gloria Kotnik si je danes prideskala 12. mesto. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Odpri galerijo
Gloria Kotnik si je danes prideskala 12. mesto. FOTO: Dylan Martinez/Reuters

Slovenska deskarja na snegu Gloria Kotnik in Žan Košir sta izpadla v osmini finala paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v poljskem kraju Krynica-Zdroju. Oba sta pristala na 12. mestu, zmagi pa sta pripadli Japonki Cubaki Miki in Avstrijcu Arvidu Aunerju.

Kotnikova, ki je bila včeraj deseta, je v današnjem obračunu proti Ukrajinki Anemari Danča precej zaostala (+ 1,38) in drugo preizkušnjo na Poljskem končala na 12. mestu. Žensko preizkušnjo je dobila Cubaki Miki, potem ko je v finalu Avstrijka Daniela Ulbing odstopila. Tretje mesto je osvojila Švicarka Ladini Jenny, ki je v malem finalu ugnala Nemko Ramono Theresio Hofmeister, sicer vodilno v skupni razvrstitvi.

Košir je v boju proti Avstrijcu Fabianu Obmannu v spodnjem delu naredil napako in ostal brez uvrstitve v četrtfinale. Tako kot Gloria je končal na 12. mestu.

Za slovenske deskarje se sicer že dopoldanske kvalifikacije niso izšle po načrtih. V izločilne boje sta se z 11. oziroma 12. časom prebila le Gloria Kotnik in Žan Košir. Rok Marguč in Tim Mastnak sta zasedla 24. oziroma 29. mesto. Mastnak je bil dan prej na prvi tekmi na tem prizorišču peti.

Moško tekmo je dobil Avstrijec Arvid Auner, ki je v finalu izkoristil odstop najboljšega iz kvalifikacij, Italijana Maurizia Bormolinija. Tretji je bil še en Avstrijec – Alexander Payer. Tudi njegov tekmec v malem finalu, Italijan Mirko Felicetti, je odstopil.

Svetovni pokal v paralelnih disciplinah se bo nadaljeval 9. in 10. marca v Winterbergu.

Komentarji: