Slovenski skakalci drugi na tekmi mešanih ekip

Na poletni VN v Hinterzartnu so Katja Požun, Maja Vtič, Nejc Dežman in Matjaž Pungertar Sloveniji priborili 2. mesto.

Objavljeno
27. julij 2013 19.11
SKOKI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Hinterzarten - Na poletni VN v smučarskih skokih je na tekmi mešanih ekip Slovenija osvojila 2. mesto. Slovenske barve so zastopali Katja Požun, Maja Vtič, Nejc Dežman in Matjaž Pungertar ter s 883,6 točke zaostali le za Japonsko. Zmago so priskakali Sara Takanaši, Juki Ito, Noriaki Kasai in Juta Vatase. Tretja je bila Nemčija (873,3).

Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se je v petek začela s tekmo v ženski konkurenci, ki jo je dobila Kanadčanka Alexandra Pretorius, uspešni pa sta bili tudi Požunova in Vtičeva, ki sta končali na tretjem oziroma četrtem mestu. Obe sta na današnji tekmi mešanih ekip ponovili dobre nastope, s pomočjo Dežmana in Pungertarja pa sta Slovenijo popeljali tik pod vrh.

Poletna VN se bo v Hinterzartnu nadaljevala v nedeljo, ko bo ob 12. uri na sporedu tekma v moški konkurenci. Na njej bodo nastopili tudi štirje Slovenci. Peter Prevc je imel nastop že zagotovljen, Pungertar, Rok Justin in Dežman pa so bili uspešni v kvalifikacijah.

Brez nastopa na uvodni moški tekmi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS) sta ostala Tomaž Naglič s 43. mestom v kvalifikacijah ter Andraž Pograjc z 49., medtem ko je žirija tekmovanja Jako Hvalo diskvalificirala.