Smučarke bodo v Argentini pilile predvsem veleslalom

Pet slovenskih smučarskih reprezentantk se je pod vodstvom Rasta Ažnoha podalo na priprave v Južno Ameriko.

Objavljeno
05. avgust 2014 10.57
ZOI
Špela Robnik, šport
Špela Robnik, šport

Ljubljana - Napornih kondicijskih priprav je za nekaj tednov konec, zdaj je čas za sneg. V Južni Ameriki te dni že vadi Tina Maze, danes pa so se na južno poloblo odpravilo še pet slovenskih smučarskih reprezentantk. Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Ana Drev, Katarina Lavtar in Ana Bucik bodo v argentinski Ushuaii do 28. avgusta vadile pod vodstvom Rasta Ažnoha, Andreja Možine in Denisa Šteharnika.

»S trenerjema smo se dogovorili, da veliko več poudarka damo tehnični vadbi. Tudi hitre discipline bodo na sporedu, ko bo možnost, sicer pa veliko veleslaloma,« je načrt predstavil Ažnoh. »Mislim, da nam na tem področju še veliko manjka, zlasti v hitrih disciplinah znata biti Ilka in Maruša dobri na ravninskih delih, izgubljata pa v zavojih. Veliko veleslalomskega treninga čaka tudi Katarino in obe Ani, nato pa bo vendarle tudi nekaj odstopanja. Maruša in Ilka bosta več vadili tudi superveleslalom, tudi nekaj slaloma bo za Lavtarjevo in Bucikovo. Upam, da se bomo lahko trenerji dobro porazporedili,« je še povedal.

Dekleta so se po dolgem poletju priprave že veselile novega srečanja s snegom. »Upam, da bodo razmere dovoljevale, da izpeljemo načrt, ki so si ga zastavili trenerji, da bomo dobro izkoristili priložnost, da smo tam in da se bomo vrnili nazaj uspešni, zadovoljni, uspešni in zdravi,« se je nadejala Štuhčeva in pozdravila tudi načrt, da se bolj posveti vadbi veleslaloma». To se mi zdi super, že lani se je videlo, da sem naredila korak naprej. Rada bi, da stalno kažem dobre predstave v veleslalomu, ne da se mi le tu in tam 'prikaže Marija'.«

Treningov se že veseli tudi Ana Drev, ki je od lani uspešno sanirala poškodbo, zdaj bo prvič lahko intenzivneje trenirala z zdravim kolenom. »Glede na to, da je šlo od konca sezone zdravstveno stanje precej na bolje in da z zdravim kolenom niti še nisem smučala z večjimi obremenitvami, zdaj pričakujem, da bom po dolgem času lahko naredila nekaj bolj intenzivnih treningov. Pričakujem, da bodo ti moja odskočna deska za sezono,« je napovedala najizkušenejša v peterici, ki je danes odšla na južno poloblo.

Dekleta so sicer na snegu nedavno že vadila na ledeniku Mölltal, vednar pa so imele precej slabe. Kot je povedal Ažnoh, so smučarke opravile uvajalni trening in se navajale na opremo, za tem pa opravile še en sklop kondicijske vadbe. Tina Robnik in Saša Brezovnik sta se medtem pridružili moški ekipi na Stelviu in bosta priprave nadaljevali na evropskih ledenikih, Eli Plut se je odločila za vadbo s svojo ekipo, Vanja Brodnik pa bo s snežno vadbo za zdaj še počakala, saj se je po dolgoletnih težavah s hrbtom odločila, da jih odpravi s temeljito telesno pripravo.