Superveleslalom za Ilko predvsem priprava na smuk

Jutri naj bi vendarle izpeljali prvi tekmi na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo.
Fotografija: Ilka Štuhec je včeraj vadila v Dobbiacu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je včeraj vadila v Dobbiacu. FOTO: Joe Klamar/AFP

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo so izvedli žreb za jutrišnja superveleslaloma. Na štartu ženske preizkušnje (z začetkom ob 10.45) so od Slovenk Maruša Ferk (s štartno številko 23), Ilka Štuhec (30) in Meta Hrovat (43). Na moški tekmi (13.00) bodo naše barve branili Boštjan Kline (23), Miha Hrobat (25), Martin Čater (30) in novinec Nejc Naraločnik (37), ki je vskočil namesto Štefana Hadalina.

Za italijanskimi prireditelji so zaradi obilnega sneženja naporni dnevi in neprespane noči. Novo moško progo z imenom Vertigine (Vrtoglavica), ki so jo pred prvenstvom uporabili zgolj enkrat za državno prvenstvo, bodo morali še utrditi, da se bodo lahko po njej spustili tekmovalci. Žensko progo Olympia delle Tofane, znano s tekem svetovnega pokala, na kateri sta že blesteli Slovenki Ilka Štuhec in Tina Maze, pa so utrdili že pred prvenstvom, a jih čaka odstranjevanje novega snega.



Naslov svetovne prvakinje Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa v hitrih disciplinah ni tekmovala že več kot eno leto. Srebrno kolajno si je v tej disciplini pred dvema letoma v Åreju prismučala Italijanka Sofia Goggia, ki bo domače SP izpustila zaradi nedavne poškodbe. Švicarka Corinne Suter je bila na Švedskem bronasta. Najboljša Slovenka je bila Štuhčeva na osmem mestu.

Pred Cortino je v superveleslalomu blestela Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je dobila štiri od petih tekem v svetovnem pokalu. Na uvodnem je zmagala Čehinja Ester Ledecka je dobila uvodno preizkušnjo.

Med moškimi se je v Åreju 2019 z zlato kolajn ovenčal Italijan Dominic Paris, drugo mesto pa sta si delila Avstrijec Vincent Kriechmayr in Francoz Johan Clarey. Od Slovencev je bil najboljši Martin Čater na 13. mestu.

Komentarji: