Tina Maze nezaželena na treningih v Copper Mt.

Ekipa aMaze se v Koloradu že pripravlja na nadaljevanje svetovnega pokala, a se je zapletlo pri treningih v Copper Mt.

Objavljeno
14. november 2012 17.06
ALPINE-SKIING/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kolorado - Večina slovenskih smučarskih reprezentantov se v Severno Ameriko, kjer se bodo nadaljevale tekme svetovnega pokala, podaja v teh dneh, prva slovenska smučarka Tina Maze pa medtem že pridno vadi v Koloradu.  Čeprav bo tudi njena pripravljalna baza v Vailu, kjer se bodo pripravljali tudi ostali smučarski reprezentanti, je vodja ekipe aMaze že po tekmi v leviju napovedal, da bo nujen tudi trening na večji strmini, in sicer v Copper Mt.

»Trenirali bomo v Vailu, kjer nam je lani predsednik Tomaž Lovše zagotovil brezplačne treninge. A pripravili smo tudi že načrt B za strmino, podali se bomo 40 minut od Vaila, nujno potebujemo trening v Copper Mt. Trenutno imamo pri dogovarjanju neke težave. Lahko si predstavljate zakaj, toda glede na to, da bodo tam trenirale vse države, ne vem, zakaj ne bi smela tudi Tina. Pričakujem 'fair play' s strani Američanov,« je še ob odhodu iz Levija povedal Massi.

Toda po prihodu čez lužo se je njegova bojazen uresničila, ameriški upravljalci proge so trening dovolili le nekaterim reprezentanca, med njimi pa ni slovenske. V dogovore se je že vmešal tudi srokovni vodja alpincev Vlado Makuc, a tudi on ni bil uspešen. Američani so ob tem Tino zavrnili tudi, ko je želela do treningov na progi priti tudi s priključitvijo italijanski reprezentanci, poroča Sportal. 

Mimogrede, v Copper Mt. se trenutno mudi slovenski deskar na snegu Rok Flander. V okviru priprav na novo sezono svetovnega pokala se je včeraj udeležil tekme paralelnega veleslaloma za severnoameriški pokal Nor-Am in že na prvi tekmi v dostojni konkurenci slavil zmago. V četrtfinalu je izločil tudi olimpijskega prvaka Kanadčana Jaseyja Jaya Andersona,Flander je nato v polfinalu premagal domačina Justina Riterja, v finalnem dvoboju pa še Švicarja Nevina Galmarinija.