Tina Maze s štartno številko 5

Novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju bo na jutrišnjem veleslalomu v Söldnu odprla Anna Fenninger.

Objavljeno
25. oktober 2013 22.48
solden
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sölden - Na jutrišnjem štartu nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, ženskem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, se bo prva favoritinja, slovenska šampionka Tina Maze, s štartne hišice pognala kot peta. Prva bo avstrijski sneg preizkusila ena od dveh domačih smučark v udarni sedmerici Anna Fenninger, za njo bo nastopila olimpijska zmagovalka izpred treh let, Nemka Viktoria Rebensburg, pred Mazejevo pa bosta smučali še Švicarka Lara Gut in Avstrijka Kathrin Zettel, ki je lani v Söldnu še najbolj dihala za ovratnik slovenski zmagovalki.

Prvo sedmerico bosta zapečatili Nemka Maria Höfl-Riesch in Francozinja Tessa Worley. Kot je znano, med nastopajočimi ne bo bržčas glavne Tinine tekmice v novi tekmovalni zimi, Američanke Lindsey Vonn, ki bo po hudi poškodbi raje še mesec dni brusila formo onkraj luže in se vrnila šele v Beaver Creeku.

Na štartu bo sicer 67 smučark, preostali Slovenki bosta napadali iz ozadja: Katarina Lavtar bo imela štartno številko 43, Ilka Štuhec pa 65. Na prvo progo bodo smučarke šle ob 9.30, finale bo ob 12.45.