Tina Maze v Lienzu brez pravega treninga

Sobotni veleslalom v Lienzu bo slovenska smučarka Tina Maze začela s številko 1. Tekma se bo začela ob 10.00.

Objavljeno
27. december 2013 20.48
Alpsko smučanje
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lienz - Alpske smučarke bodo koledarsko leto 2013 sklenile v avstrijskem Lienzu na tekmah tehničnih disciplin. Tina Maze se bo po spodrsljaju v Val d'Iseru znova skušala zavihteti na veleslalomski vrh. Na progo se bo jutri ob 10.00 podala s številko 1.

Mazejeva je v zadnjih dneh zaradi slabih razmer v okolici avstrijskega prizorišča ostala brez pravega treninga. »Padlo je ogromno snega in nismo dobili terena, kjer bi lahko normalno trenirali. Skušali smo nekaj iztržiti včeraj na slalomu, danes pa ni bilo nič, saj se je pokvarila še žičnica. Nazadnje smo lahko šli le v fitnes,« je težave na treningih pred tekmami v Avstriji opisala Črnjanka.

Vseeno zadnje tekme leta pričakuje optimistično. Navsezadnje si je v zadnjih dneh lahko odpočila in bo lahko konec tedna pričakala bolj sproščena. »V dveh dneh se seveda spočiješ, tudi zato, ker ni stresa s tekmami in potovanji. Zdaj grem lahko naprej, program pa je naporen tudi, če ti gre. Če pa ti ne gre, kot si želiš, pa je še bolj naporno,« je razmišljala najboljša slovenska športnica leta 2013.

Pomanjkanje treninga je sicer skrbelo tudi trenerja Andreo Massija, ki upa, da bo Mazejeva morda že v Lienzu ujela pravo formo. »Zanesljivo je vsaka tekma pomembna, dokler se ji ne odpre, upam, da se bo odprlo čim prej. Težave so bile s treningi, pa tudi z vremenom, ki je bilo nemogoče. Za jutri in pojutrišnjem pa - dober ogled, dobro ogrevanje in dobra dirka, to je važno. Če se bo vse 'poklopilo', bo rezultat zanesljivo dober,« je povedal vodja ekipe aMaze.

Na sobotnem veleslalomu bodo nastopile še štiri Slovenke: Ana Drev - 25, Katarina Lavtar - 44, Tina Robnik - 60 in Ilka Štuhec - 66. Tekma se bo začela ob 10. uri, finale bo na sporedu ob 13. V nedeljo bo še a slalom ob 10.30 in 13.30.