Trije v točkah, lahko pa bi bilo še krepko bolje

Za slovo od Finske norveški as Johannes Thingnes Bø spet nepremagljiv. Alex Cisar najvišje doslej, Jakov Fak zamudil mesto v klubu 10.
Fotografija: Jakov Fak si je z dvema zgrešenima streloma na zadnjem postanku pokvaril možnost odmevnega dosežka. FOTO: Vesa Moilanen/AFP
Odpri galerijo
Jakov Fak si je z dvema zgrešenima streloma na zadnjem postanku pokvaril možnost odmevnega dosežka. FOTO: Vesa Moilanen/AFP

Slovenski biatlonci so na zasledovalni tekmi v Kontiolahtiju na Finskem dosegli lep ekipni uspeh. Z 21. mestom je bil vnovič najboljši Jakov Fak, Alex Cisar je s 25. mestom dosegel najboljšo uvrstitev v karieri, Anton Vidmar pa s 35. mestom osvojil svoje prve točke sploh. Še višje uvrstitve so Slovenci zapravili na zadnjem strelskem postanku.

Zmago iz šprinta je tudi na 12,5 km dolgem zasledovanju ponovil prvi favorit sezone Norvežan Johannes Thingnes Bø. Ta je na zadnjem streljanju tekmecem ponudim priložnost, saj je moral dvakrat v kazenski krog, pred tem že enkrat, a so se tudi konkurenci na zadnjem postanku zatresle roke. Za vikinga je bila to že 57. zmaga med svetovno elito.

Fak je na prvem postanku vnovič zgrešil zadnji strel, v nadaljevanju pa imel mirno roko in se z dvema ničlama prebil že na 14. mesto. Na koncu pa sta sledili še dve napaki s puško in namesto tako želene deseterice se je izmuznila celo dvajseterica.

Cisar je izjemno napredoval in bil po strelskih ničlah pred zadnjim streljanjem že 20. Dva kazenska kroga sta ga po lestvici potisnila na 25. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev na tej ravni tekmovanja, dosegljiva pa je bila tudi petnajsterica.

S prvimi točkami v karieri je lahko zadovoljen Vidmar, pa čeprav je tudi on na zadnjem strelskem postanku zgrešil enkrat, skupaj pa trikrat. Le najmlajši v slovenski vrsti, Lovro Planko, tokrat ni bil na strelski ravni, ki jo kaže na treningih, in je bil s petimi kazenskimi krogi 50.

V Kontiolahtiju bo danes še žensko zasledovanje s Polono Klemenčič, nato pa se biatlonska karavana seli v Hochfilzen na Tirolsko.

Preberite še:

Komentarji: