Tudi Kranjec samo človek, ki dela napake

Petru Prevcu prva lovorika na članskem DP – Na odru za najboljše še Nejc Dežman in Dejan Judež.

Objavljeno
09. februar 2012 17.25
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Kranj – Peter Prevc je vrhunsko pripravljenost, ki jo v zadnjem obdobju kaže v svetovnem pokalu, potrdil tudi na včerajšnjem državnem prvenstvu na 110-metrski skakalnici pod Šmarjetno goro. Z najdaljšim poskusom tekme (108,5 m) se je v finalu z drugega mesta zavihtel na vrh in si tako priskakal prvi članski naslov slovenskega prvaka.

»Uspela sta mi dva dovolj dobra skoka, da sem bil boljši od tekmecev, zato se lahko zadovoljen odpeljem domov. No, povsem srečen le ne morem biti, saj sem pri drugem nastopu zamočil pristanek. Na srečo se je kljub temu zame dobro izšlo,« skakalec kranjskega Triglava kljub zmagoslavju le ni bil popolnoma zadovoljen s svojima skokoma. »Še vedno imam rezerve, jih je pa čedalje manj. Upam, da bom vse izčrpal ob pravem trenutku.«

Čeprav je v odlični formi, naslova državnega prvaka ni pričakoval. »Na takšnih preizkušnjah, na katere sam gledam bolj kot na neke vrste trening, da se opravi formalnosti oziroma obveznosti do klubov in pokroviteljev, se ti lahko hitro zalomi. Sploh ker smo tako izenačeni,« je omenil Prevc, ki se s tem, da počasi postaja vlečni konj slovenskih skokov, ne obremenjuje. »Zaradi tega si res ne smeš nalagati dodatnega pritiska. Pomembno je, da smo ekipno močni. Naj tako tudi ostane!« si je še zaželel študent prvega letnika Fakultete za organizacijske vede v Kranju in pristavil, da se že veseli moštvene turneje v Nemčiji, ki se bo s kvalifikacijami jutri (18.00) začela v Willingenu.

Ob odsotnosti večine članov reprezentance B, ki so že odpotovali na naslednji tekmi celinskega pokala v Iron Mountain, in Jurija Tepeša, ki bo zaradi slabše forme izpustil Willingen in se naši prvi ekipi spet pridružil v torek v Klingenthalu, je drugo mesto v težkih razmerah z nizkim zaletiščem in vetrom v hrbet osvojil Nejc Dežman. »Nad naslovom podprvaka nisem presenečen, saj sem vedel, da lahko skočim na oder ali blizu njega,« je omenil 19-letni Kranjčan, čigar glavni cilj v tej sezoni ostaja bližnje mladinsko SP v Erzurumu (od 19. do 26. t. m.).

Popolno zmagoslavje skakalcev Triglava, ki bi zagotovo že včeraj ubranili moštveno lovoriko, če ekipne preizkušnje ne bi preložili na 29. t. m., je s tretjim mestom poskrbel branilec lovorike Dejan Judež, ki je po uvodni seriji še vodil. A zaradi zapravljene zmage pri njem ni ostal grenak priokus. »Meril sem med najboljšo trojico in s tem izpolnil svoj cilj,« je bil zadovoljen tudi 21-letni Zagorjan.

Robert Kranjec je za četrtouvrščenim Juretom Šinkovcem pristal na petem mestu in ga pospremil z besedami, da je tudi on le človek, ki prav tako kot drugi dela napake. Z njim se je strinjal tudi šestouvrščeni Jernej Damjan, potem ko je za pičli dve točki ugnal mladinskega olimpijskega prvaka, komaj 15-letnega Anžeta Laniška, in prav tako silno obetavnega Jako Hvalo, ki sta delila sedmo mesto.