Uspešen prvi stik smučark s snegom

Danes se s snežnih priprav na Mölttalu vračajo smučarke Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Ana Drev, Katarina Lavtar in Ana Bucik.

Objavljeno
29. julij 2014 14.06
iza*Brodnik
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Petčlanska ekipa slovenskih alpskih smučark (Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Ana Drev, Katarina Lavtar in Ana Bucik) se danes vrača s snežnih priprav na avstrijskem ledeniku Mölttal, medtem ko sta Tina Robnik in Saša Brezovnik že v nedeljo prišli iz italijanskega Stelvia. Kondicijske priprave, ki potekajo že od sredine maja, so se nadaljevale s prostim smučanjem, nadgradnja v prihodnjih tednih pa bodo treningi po evropskih terenih in v Argentini, kamor se bodo čez teden dni odpravile smučarke, ki so trenirale v Avstriji.

»Vremenske razmere so bile zelo neugodne, a smo vendarle opravili tri dni dobrega smučanja in naredili precej kilometrov vožnje na prosto, kar je bil načrt za to obdobje. Zadovoljen sem predvsem s pristopom in motivacijo v teh težkih razmerah. Ekipa, ki je trenirala v Italiji, pa se je zaradi slabih razmer predčasno vrnila domov. Zdaj moramo narediti nov načrt dela, saj bo izgubljene ure vadbe treba nekako nadoknaditi. Vsa dekleta se bodo v četrtek zbrala pri kondicijskem trenerju in opravila še en trening, med njimi pa bo tudi Vanja Brodnik, ki bo kmalu sanirala poškodbo in za katero upam, da jo bomo čim prej vključili v poln trening, toda šele tedaj, ko bo pripravljena na vse obremenitve,« je strnil vtise glavni trener ženskih ekip Rasto Ažnoh.

Dotaknil se je tudi bližnjih priprav na južni polobli: »Odhod v Argentino je predviden za 5. avgust. V načrtu je trening vseh disciplin s poudarkom na tehničnih oziroma na veleslalomu. Ta je prioriteta, ker so dekleta, ki so nastopala v hitrih disciplinah, največ izgubljala na tehničnih delih prog. Predvsem Ilka in Maruša, specialistki za hitre discipline, imata iz preteklih sezon v nogah dovolj smukaških kilometrov, toda še ogromno rezerv v veleslalomu.«