V okrnjeni konkurenci do naslova Bauer in Drčarjeva

Na biatlonskem DP sta v zasledovanju zmagala Klemen Bauer in Lili Drčar. Manjkala sta Jakov Fak in Teja Gregorin.

Objavljeno
29. december 2012 15.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pokljuka - Od leta 2012 so se z zasledovalno tekmo državnega prvenstva se na Pokljuki poslovili tudi biatlonci. V odsotnosti Jakova Faka je zmagal Klemen Bauer. Drugo mesto osvojil Peter Dokl (oba SK Ihan), tretji pa je bil Simon Kočevar (SK Kovinoplastika Lož). V moški del ekipe se je vrnil tudi Janez Marič (TSK OGP Grad Bled), ki je prebolel pljučnico in je danes tekmoval izven konkurence.

Pri članicah je bila konkurenca še bolj okrnjena. Manjkali sta tako Teja Gregorin, ki se v Nemčiji skupaj z Jakovim Fakom udeležuje ekshibicijske tekme mešanih dvojic, kot tudi Andreja Mali, ki je zbolela. Zato se je na 10-kilometrski progi z naslovom okitila članica B ekipe Lili Drčar (SK Ihan).

»Škoda, da konkurenca ni bila popolna, vendar sta Jakov in Teja v Nemčiji, kjer ju popoldan čaka pomemben nastop. Moja današnja tekma je bila že blizu tistega, kar si želim realizirati tudi na svetovnem pokalu. Kljub temu, da na strelišču ni bilo vse stoodstotno, bi takšen izkupiček zadoščal tudi za zelo dobro uvrstitev v svetovni konkurenci. S takim nastopom moram biti zadovoljen,« je po tekmi dejal Bauer.

Pri mladincih je zmagal Jure Ožbolt, pri mladinkah pa je bila najuspešnejša Urška Poje (oba SK Kovinoplastika Lož).