Vincent Kriechmayr na Norveškem do druge zmage

V superveleslalom svetovnega pokala alpskih smučarjev v Kvitfjellu je z drugim mestom presenetil Kanadčan Jeffrey Read. Rok Ažnoh 38., Miha Hrobat odstopil.
Fotografija: Vincent Kriechmayr je v Kvitfjellu prišel še do druge zmage v sezoni v superveleslomu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Vincent Kriechmayr je v Kvitfjellu prišel še do druge zmage v sezoni v superveleslomu. FOTO: Reuters

Avstrijec Vincent Kriechmayr je drugič v sezoni dobil superveleslalom svetovnega pokala alpskih smučarjev. Po Val Gardeni je zmagal še v Kvitfjellu, kjer je z odličnim spodnjim delom, v katerem je razvil najvišjo hitrost, za devet stotink sekunde prehitel presenečenje tekme, Kanadčana Jeffreyja Reada.

Tretje mesto sta si na enostavni in kratki progi razdelila Italijan Dominik Paris in vodilni v svetovnem pokalu, Švicar Marco Odermatt, ki pred zadnjim superveleslalomom še naprej vodi tudi v superveleslalomski razvrstitvi svetovnega pokala, pred Kriechmayrjem, nekdanjim svetovni prvakom v tej disciplini, ima 81 točk prednosti. Za Avstrijca je bila to 18. zmaga v svetovnem pokalu in deveta v superveleslalomu.

Slovenijo sta na tekmi majhnih razlik – v eni sekundi se je zvrstilo 31 tekmovalcev – zastopala Rok Ažnoh in Miha Hrobat, ki pa nista prišla do točk. Ažnoh je z zaostankom sekunde in 24 stotink zasedel 38. mesto, Hrobat pa je že v zgornjem delu storil napako in ostal brez uvrstitve.

Preberite še:

Komentarji: