Začudena Ester Ledecka do prvenca, prva ji je čestitala Ilka Štuhec

Ilka Štuhec na uvodnem smuku sezone 17., jutri nova priložnost.
Fotografija: Deskarka na snegu in alpska smučarka Ester Ledecka je športni fenomen. V svoji zbirki uspehov, v kateri prevladujejo tisti iz deskanja na snegu, ima zdaj tudi zmago za svetovni pokal v alpskem smučanju. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Deskarka na snegu in alpska smučarka Ester Ledecka je športni fenomen. V svoji zbirki uspehov, v kateri prevladujejo tisti iz deskanja na snegu, ima zdaj tudi zmago za svetovni pokal v alpskem smučanju. FOTO: Usa Today Sports

Kanadski prireditelji premiernega ženskega smuka sezone za svetovni pokal so imeli danes veliko dela. Zaradi zahtevnih vremenskih razmer (sneženje in novozapadli sneg na progi) so tekmo v Lake Louise premaknili za eno uro. Zdelo se je, da jo bodo odpovedali, a so jo na koncu vendarle spravili pod streho. Čakanje ni zmotilo tekmovalk, ohranile so 100-odstotno osredotočenost.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Premierno zmago v karieri je slavila Ester Ledecka, lastnica zlatih olimpijskih kolajn v superveleslalomu in deskanju na snegu. Do te tekme je bila njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu 7. mesto. Svojemu uspehu (1:31,87) se ob prihodu v cilj kar ni mogla načuditi, prva pa ji je v objem padla Ilka Štuhec, s katero sodelujeta v zadnjih sezonah.

Ilka Štuhec je zahtevno tekmo končala s previdnim nastopom na 17. mestu. FOTO: Usa Today Sports
Ilka Štuhec je zahtevno tekmo končala s previdnim nastopom na 17. mestu. FOTO: Usa Today Sports


Mariborčanka, ki se je vračala po februarski poškodbi kolena, je nastopila previdno in bolj zadržano, kar ji je prineslo 17. mesto. Za Čehinjo je zaostala za 1,85 sekunde. Druga je bila Švicarka Corinne Suter (+0,35), smuči ji pripravlja slovenski serviser Andrej Perovšek, ki je bil serviser Tine Maze na začetku njene samostojne poti, tretje mesto pa si je prismučala Avstrijka Stephanie Venier (0,45).

Jutri bo na sporedu še en smuk (ob 20.30), v nedeljo pa superveleslalom (ob 19. uri).
 

Komentarji: