Žan Košir do četrtfinala

V Pamporovu nova lepa uvrstitev nosilca treh olimpijskih odličij.
Fotografija: Žan Košir je v letošnji sezoni v zelo dobri formi. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Žan Košir je v letošnji sezoni v zelo dobri formi. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenski deskarji na snegu so v bolgarskem Pamporovu, kjer so v svetovnem pokalu tekmovali prvič, nastopili v skladu z letošnjimi rezultati v paralelnem slalomu. Pri moških je bil v izločilnih bojih spet le Žan Košir, ki je po osmem kvalifikacijskem času izpadel v četrtfinalu, zasedel pa šesto mesto.

Gloria Kotnik je izgubila že prvi dvoboj, v osmini finala. V kvalifikacijah je bila deveta, na koncu pa 11. Rok Marguč je bil 19., Tim Mastnak pa mesto za njim.

Košir je sicer v osmini finala premagal Američana Codyja Wintersa, nato pa v dvoboju z najboljšim v kvalifikacijah Edwinom Corattijem po napaki ni prišel do cilja. Od Kotnikove je bila boljša Švicarka Julie Zogg.

»Že v kvalifikacijah je bil oster boj za uvrstitev v finale, delala se je selekcija. Že tam sem se moral močno potruditi in prav nič taktizirati. Zato mi je proti Corattiju zmanjkalo moči. A sem vseeno vesel šestega mesta. Tekma me je dokončno vrnila med najboljših 16 na jakostni lestvici slaloma. Zato bom imel na jutrišnji tekmi boljšo štartno številko in mogoče nekaj lažjega dela. Močno si želim izboljšati mesta, ki jih v letošnji sezoni sicer konstantno beležim,« je po tekmi dejal Košir.

Na svoji prvi tekmi v sezoni je pri ženskah zmagala Čehinja Ester Ledecka, druga je bila vodilna v svetovnem pokalu Nemka Ramona Hofmeister, tretja je bila Japonska Cubaki Miki.

Pri moških sta za dvojno italijansko zmago poskrbela Daniele Bagozza in Coratti, tretji je bil domačin Radoslav Jankov. V nedeljo bo v Pamporovu še en paralelni slalom.

Komentarji: