Zimski Slovenci le do prvih poletnih točk

V Rasnovu na tekmi smučarjev skakalcev Mark Hafnar 15., Domen Prevc zmagal v celinskem pokalu.
Fotografija: Mark Hafnar je v Romuniji tekmoval v trdnem zimskem olimpijskem duhu. FOTO: Bob Martin/Reuters
Odpri galerijo
Mark Hafnar je v Romuniji tekmoval v trdnem zimskem olimpijskem duhu. FOTO: Bob Martin/Reuters

Smučarski skakalci so nastopili na tekmi poletne velike nagrade v romunskem Rasnovu. Najboljši slovenski predstavnik je bil Mark Hafnar na 15. mestu, zmagal je Švicar Gregor Deschwanden. Na preizkušnji celinskega pokala v nemškem Klingenthalu pa je zmagal Domen Prevc.

Hafnar je prvič nastopil na tej ravni tekmovanja in s 15. mestom postavil najboljšo slovensko uvrstitev. Prvo od dveh tekem ta konec tedna v Romuniji je v sicer precej okrnjeni konkurenci dobil Deschwanden z 243,7 točke pred Japoncem Renom Nikaidom (240,5 točke), tretji pa je bil Turek Fatih Arda Ipcioglu (237,9 točke).

Najboljši med štirimi Slovenci je bil debitant Hafnar, ki je z 219,8 točke zasedel končno 15. mesto po boljšem skoku v finalni seriji. S 30. mestom je eno točko še ujel Rok Oblak, medtem ko sta Peter Prevc na 35. in Žak Mogel na 42. ostala brez finalne serije.

Na tekmi celinskega pokala v Nemčiji pa je za slovensko zmago poskrbel Domen Prevc. Drugi je bil Avstrijec Clemens Leitner, tretji pa domačin Pius Paschke. Lovro Kos je bil četrti, Jernej Presečnik pa je zaokrožil prvo petnajsterico.

V nedeljo bo na tem prizorišču še ena tekma celinskega pokala.

Preberite še:

Komentarji: