Åre bolj pogodu Filipa Flisarja: drugi v kvalifikacijah

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je bil drugi v kvalifikacijah v Åreju, v izločilne boje tudi Blaž Ogorelc.

Objavljeno
13. februar 2015 15.22
SKI-FREESTYLE-WORLD-MEN-CROSS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Åre - Potem ko na prvih dirkah svetovnega pokala po SP v Arosi slovenski smučar Filip Flisar ni blestel in obakrat izpadel že v osmini finala, je pred tekmo smučarskega krosa v Åreju že poskrbel za veliko boljše obete - bil je drugi najhitrejši v kvalifikacijah.

Proga na Švedskem Flisarju veliko bolj ustreza, na valovih, na katerih je največ hitrosti pridobil v Kreischbergu, kjer je osvojil zlato kolajno, pa je tekmecem že dal vedeti, da ga bo znova težko ujeti. Hitrejši je bil le Šved Victor Öhling Norberg, pa še to le za sedem stotink sekunde.

Kot je povedal Mariborčan, mu je bolj smukaška proga všeč, tudi štart ni tako tehničen kot je bil v Arosi, kjer je boljšo uvrstitev na obeh tekmah zapravil s slabim začetkom.

»Proga mi ustreza, saj je pravo nasprotje Arose: bolj smukaška, zelo hitra, ledena, divja. Že vožnjo za trening sem dobro opravil, kvalifikacije pa odpeljal normalno in očitno je bilo to to. Jutri utegne biti vse skupaj malo divje, toliko je ledu na progi in tako strma je, da bo prehitevanj malo oziroma bodo tekmovalci bolj padali. A take borbe imam rad, tako da mi zna to ustrezati,« je prepričan brkati Štajerec.

Prvič v tej sezoni se je v izločilne boje prebil tudi drugi slovenski tekmovalec Blaž Ogorelc, ki se je očitno le otresel vseh težav z začetka sezone. Dosegel je 28. mesto.

Flisar bo na tekmi nastopil v zadnji skupini osmine finala, v družbi dveh Francozov Terenca Tchiknavoriana in Arnauda Bovolente ter Avstrijca Johannesa Aujeskyja. Ogorelčevi tekmeci bodo v tretji skupini Švicar Marc Bischofberger, Finec Jouni Pellinen in Avstrijec Thomas Zangerl.

Sobotna tekma se bo začela ob 11. uri. V nedeljo bodo najprej na sporedu kvalifikacije, nato pa ob 14.15 še ena tekma.