Bauer verjame, da se bo še letos vrnil v svetovni pokal

Bitalonec Klemen Bauer, ki je prebolel mononukleozo, še ni pripravljen na novo sezono. Želi si, da bi se vrnil še letos.

Objavljeno
09. oktober 2015 18.37
Sora pri Medvodah, 20.10.2014, smucarska zveza slovenije je predstavila panoge in tekmovalce. Foto: Marko Feist
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Slovenski biatlonec Klemen Bauer je poleti prebolel mononukleozo in se počasi vrača v staro formo. Čeprav si želi, da bi nastopil že na samem začetku svetovnega pokala, pa tega ne bo storil na silo in se bo prilagajal zdravstvenemu stanju.

»Bolj kot se sezona bliža, bolj verjamem, da bom lahko nastopil tudi že v prvem delu pred novim letom,« pravi Bauer, za katerega je celo kazalo, da bo tako kot najboljša beloruska Darja Domračeva, ki preboleva enako bolezen, sezono celo izpustil. V nasprotju z Belorusinjo je pri slovenskem reprezentantu kopica razlogov za optimizem.

»Mislim, da je še dovolj časa, da izpilim svoj nivo. Če bom tako nadaljeval, potrebujem še kakšna dva tedna, da bom tam, kjer sem bil pred virusom. Takrat stanje ni bilo slabo. Imam dober mesec in pol časa,« še razmišlja tekmovalec, ki bo novi sezoni dopolnil 30 let.

Sproti se bo odločal za udeležbo na tekmah

Sam pravi, da tekme svetovnega pokala nikakor ne bodo trening, kjer bo nadomeščal tisto, kar je v pripravljalnem delu izgubil. »Če bomo videli, da stvari niso take, kot bi morale biti in da nisem konkurenčen, bom tudi kakšno tekmo izpustil. Zdaj bo vse odvisno, kako se bo odzval organizem. Odločali se bomo sproti. Če ne bom 100-odstoten, me na tekmi ne bo. To ni potrebno.«

Obremenitve na treningih še vedno niso maksimalne. »Dva tedna že delam po prilagojenem programu in treningi so vse daljši, intenzivnost pa je še prilagojena. Med boleznijo je bilo veliko poudarka na streljanju, manj je moči in hitrosti,« bravi Bauer in dodaja, da gre za zahrbtno bolezen, za katero je v preteklosti nekako razmišljal, da je namišljena, zdaj pa je spoznal, da je v normalnem življenju neopazna, v vrhunskem športu pa preveliko breme.

Biatlonec iz Ihana je za konec dodal: »Zame bo uspeh, če bom zraven že od začetka. Če bo vse normalno, bodo cilji enako visoki kot sicer. Želim si izboljšati najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu tako posamično kot v skupnih seštevkih.«