Bauer blestel tudi v štafeti, Slovenci na koncu dvanajsti

Moško štafetno preizkušnjo za svetovni pokal na Pokljuki so dobili Francozi z Martinom Fourcadom na čelu.

Objavljeno
11. december 2016 13.49
Biatlon Pokljuka
Š. Ro.
Š. Ro.

Pokljuka - Biatlonci so tekmovalni konec tedna na Rudnem polju sklenili s štafetnima preizkušnjama. V moški konkurenci so zmagali Francozi, vodilni v svetovnem pokalu Martin Fourcade, ki doslej še ni imel zmage na Pokljuki, pa je tako še tretjič v treh dneh stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Pred tem je zmagal na petkovem šprintu in sobotnem zasledovanju. Poleg Fourcada so za Francijo nastopili še Jean Guillaume Beatrix, Quentin Fillon Maillet in Simon Desthieux. Ključno razliko za galske peteline je začel ustvarjati  Maillet, v tretji menjavi pa Desthieux, ki je za Fourcada pritekel 20 sekund prednosti, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago.

Na prvi štafetni tekmi v sezoni 2016/17 so solidno nastopili tudi Slovenci. Na 12. mestu so Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Rok Tršan za 16 sekund premagali Ruse in za 21 sekund Nemce. Za zmagovalci so zaostali 3:24 minute, po polovici pa so bili po odličnem streljanju Bauerja celo na sedmem mestu. Toda v tretji predaji je Drinovec tekmo prehitro začel in v drugem in tretjem 2,5 kilometrskem krogu zdrsnil po razpredelnici. Slovenija je sicer v cilj prišla na 13. mestu, vendar so nato diskvalificirali Švedsko, domači tekmovalci pa so pridobili eno mesto.

»Danes mi je uspel zelo, zelo dober nastop. Podobno kot na sprintu v petek sem imel dobre občutke. Tak načrt sem imel že včeraj, žal ga nisem izpolnil. Kot sem že rekel, stvari se lahko hitro spremenijo, praktično čez noč, in to se je zgodilo. Na srečo na pozitivno. Seveda sem zadovoljen,« je bil prvi komentar Bauerja. »Šlo je za velik kontrast med sprintom, zasledovanjem in današnjim nastopom. Želel bi si, da bi bil niz dobrih nastopov daljši. Priložnosti bo še dovolj, smo na začetku sezone. Tekme lahko ocenim s pozitivno oceno, vemo, da je breme domačega občinstva, javnosti. Mislim, da sem se tega dobro lotil in prestal,« je še dodal.

S štafetnim nastopom, pa tudi s tremi tekmami moške ekipe na Pokljuki, je bil zadovoljen glavni trener slovenske reprezentance Tomaš Kos. »Prva tekmovalca sta bila odlična, na sedmem mestu že dolgo nismo bili. Preostala tekmovalca sta bila strelsko odlična, škoda, da se je Mitja Drinovec preveč zaletel. To je bila njegova prva tekma v tako izvrstni skupini. Malo je šel prehitro v prvem krogu in ga je pobralo. To je tekma, poizkusil je, ne moremo mu zameriti. Vsi štirje so naredili svoj maksimum," je današnjo tekmo ocenil češki strokovnjak, o pokljuških preizkušnjah pa je dodal: "Lahko rečemo, da smo zadovoljni. Imamo rezerve, vemo kje. V celoti pa lahko rečemo, da smo zadovoljni.«

Na Pokljuki se bodo ob 14.30 v štafeti pomerila še dekleta, na tekmi bo svojo športno pot tudi sklenila Andreja Mali.