Urša Bogataj lahko ponovi zmago, Prevc je ne bo

Smučarski skoki: danes vrhunec revije v Mostecu. V kartingu prva Špela Rogelj in Jurij Tepeš.

Objavljeno
06. junij 2015 01.18
Planica2015
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – S tekmami upov od 12 do 20 let se je včeraj v skakalnem centru Mostec (na napravah HS-38 in HS-62) začela tradicionalna mednarodna revija v smučarskih skokih, katere vrhunec bo današnja preizkušnja mešanih parov. Uvodna serija bo ob 17. uri.

Na tekmi bo nastopilo več slovenskih reprezentantov in reprezentantk, na štartnem seznamu pa so tudi skakalci iz Češke, Finske in ZDA. Tekmovalne pare so sestavili glede na včerajšnje dirkaške rezultate na kartodromu v Črnučah, na katerem sta bila najhitrejša Špela Rogelj (SSK Ilirija) in Jurij Tepeš (SD Dolomiti). Na drugo mesto sta se uvrstila Anja Tepeš (SD Dolomiti) in Peter Prevc (SK Triglav Kranj), ki pa danes ne bo skakal, ker ima druge obveznosti. Namesto njega bo (v)skočil Matjaž Pungertar (SSK Mengeš), tretjo dvojico tvorita brat in sestra – Urša in Tine Bogataj (oba Ilirija) itn.

Ob tem kaže omeniti, da bo to četrto tovrstno tekmovanje v Mostecu, lani sta se zmage veselila Bogatajeva in Prevc. Potem ko so organizatorji iz SSK Ilirije že pred dobrim tednom dni proslavili 45. obletnico ustanovitve kluba, bodo za dodatno počastitev jubileja izkoristili tudi vrhunec revije, med katero bodo med drugim prikazali razvoj tehnike skakanja skozi čas.

Pred današnjo tekmo mešanih parov se bodo od 13. ure naprej na 10- in 20-metrski napravi med seboj merili tudi najmlajši upi (do 9, 10 in 11 let), kolajne pa jim bodo podelili dobitniki olimpijskih odličij Primož Ulaga, Matjaž Debelak in Damjan Fras, ki so bili člani Ilirije.