Deskar Črt Ikovic bronast na MSP na Rogli

Tretje mesto je zasedel v paralelnem slalomu, predse pa je moral spustiti zgolj dva Rusa. Druga dva Slovenca v ozadju.

Objavljeno
03. april 2016 16.28
J. P.
J. P.

Rogla - Potem ko se včeraj na veleslalomski preizkušnji domači trojici ni izšlo vse po načrtih in je najvišje posegel Jure Retuznik, ki je zasedel trinajsto mesto, je danes za zadovoljstvo navijačev na mladinskem svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu na Rogli poskrbel 19-letni član ASK Fužinar Črt Ikovic z osvojenim bronom na paralelnem slalomu. Predse je moral spustiti zgolj dva Rusa, komaj 16-letnega Dmitrija Loginova in Dmitrija Karlagačeva, ki sta poskrbela za drugo dvojno zmago svoje države v dveh dneh, v malem finalu pa je odbil napad Kanadčana Julesa Lefebvreja.

»Vedel sem, da zmorem. Posrečilo se mi je,« je bil v cilju zadovoljen Ikovic, ki se je tako pridružil trojici Rok Marguč-Jure Hafner-Tim Mastnak, ki se tudi lahko pohvali s prestižnimi lovorikami z elitnih mladinskih tekmovanj. »Že večkrat sem omenil, da smo z mladinsko ekipo spomladi na Rogli odlično delali in kolajna je najlepše potrdilo in nagrada,« je pojasnil trener Izidor Šušteršič, ki je s pomočnikom Jernejem Demšarjem, serviserjem Daretom Centrihom in reprezentančnimi kolegi prvi čestital bronastemu Korošcu.

Preostala dva nadebudna slovenska deskarja se v izločilne boje nista zavihtela. Retuznik je končal kot 31., Žiga Ozebek pa na 43. mestu. Da Rusija po dveh dneh ni ostala nepremagana, pa je v konkurenci deklet poskrbela Nemka Theresia Ramona Hofmeister, ki je v velikem finalu odpravila Mileno Bikovo, brona se je - po včerajšnjem veleslalomskem srebru - veselila Italijanka Elisa Profanter. Slovenk na štartu ni bilo. Jutri bodo na Rogli kvalifikacije pred torkovo preizkušnjo v krosu.