Dva obetavna slovenska veleslalomista v deseterici

Na MSP v Sočiju je kombinacijski prvak Štefan Hadalin zasedel veleslalomsko šesto mesto, Aljaž Dvornik je bil deseti.

Objavljeno
03. marec 2016 12.34
J. P.
J. P.

Soči - Obetavni slovenski veleslalomisti so se na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v olimpijskem Sočiju izkazali bolj kot dan poprej dekleta, ki niso posegla po vrhu. Danes sta v udarni deseterici končala tako Štefan Hadalin, novopečeni šampion v kombinaciji, kot tudi Aljaž Dvornik, ki se je izkazal predvsem na drugi progi.

Hadalinu je dobro kazalo že pred finalom, saj je imel sedmo izhodišče, za vodilnim Italijanom Simonom Maurbergerjem pa je zaostajal slabi dve sekundi. Dvornik je vpisal 21. čas prvega nastopa, a v drugo izkoristil ugodno štartno številko in z drugim najboljšim dosežkom finala (boljši čas je imel le Hrvat Elias Kolega, ki je štartal prvi) napredoval na rob deseterice. Hadalin je pridobil eno mesto in bil naposled šesti.

Z naslovom mladinskega svetovnega prvaka se je okitil 18-letni Švicar Marco Odermatt, ki je bil po prvi progi tretji, naposled pa je glavnega izzivalca, Francoza Elieja Gateauja, pustil za seboj za 37 stotink, že tretjeuvrščeni Avstrijec Maximilian Lahnsteiner pa je zaostal debelo sekundo. Hadalin je bil na šestem mesto najboljši od smučarjev, ki niso štartali v elitni sedmerici. Jutri bosta na progi Rosa Hutor na sporedu obe slalomski preizkušnji.