Dvojna zmaga slovenskih orlov, na vrhu Jurij Tepeš

Na 2. tekmi celinskega pokala v Ruki je Žiga Jelar z 2. mestom Sloveniji zagotovil dodatno kvoto na novoletni turneji.

Objavljeno
17. december 2017 12.42
J. P.
J. P.

Ruka - Podobno kot že včeraj na prvi od dveh tekem celinskega pokala v finski Ruki, ko so se zvrstili med drugim in četrtim mestom, so se tudi na današnji drugi preizkušnji slovenski smučarski skakalci odlično odrezali, saj so vpisali dvojno zmago. Konkurenco si je pokoril najizkušenejši Jurij Tepeš, ki olimpijske zime v svetovnem pokalu ni začel uspešno, zato se je preselil stopničko nižje in že včeraj vodil po prvi seriji, a nato obtičal tik pod zmagovalnim odrom.

Danes si podobnega spodrsljaja ni privoščil, vnovič je bil korak pred tekmeci že po polovici tekme, v finalu pa zadržal del zaloge in naposled rojaka Žigo Jelarja ugnal za 1,2 točke. Stopničke je popolnil še Norvežan Joachim Hauer, sedmouvrščeni po prvi seriji, ki je zaostal že za več kot deset točk, spet pa je bil v finalu daleč najprepričljivejši včerajšnji zmagovalec, Poljak Tomasz Pilch, ki je z daljavo dneva - 143 metrov - napredoval z osemnajstega na sedmo mesto.

Še dva slovenska orla sta končala v elitni desetici. Nejc Dežman, po polovici preizkušnje na četrtem mestu, je bil osmi, Andraž Pograjc pa deseti. Do točk sta se dokopala še Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič, ki sta se eden za drugim zvrstila na 16. in 17. mestu, medtem ko je s 37. dosežkom prve serije praznih rok ostal edinole Miran Zupančič, ki je bil za finale prekratek za 6,7 točke. Tepeš se je veselil druge zmage v celinskem pokalu (po lanskem Klingenthalu), Jelar pa je poskrbel za dodatno, že sedmo kvoto Slovenije na tekmah novoletne nemško-avstrijske turneje.