En zavoj je zmanjkal za še boljši štart v sezono

Deskanje na snegu: Rok Marguč sezono odprl s 6. mestom, jutri še prva slalomska tekma.

Objavljeno
15. december 2016 23.59
Na slik Rok Marguč. Športniki Smučarske zveze Slovenije v nordiskem centru Planica, 18. Oktober 2016 [portreti,Planica,zimski športi,Rok Marguč]
Špela Robnik
Špela Robnik
Carezza – Prvi slovenski adut v novi sezoni deskanja v alpskih disciplinah Rok Marguč si je prvo tekmo želel končati še nekoliko višje, a tudi s šestim mestom je bil za začetek zadovoljen. Pomembno je, da je prestal prvi preizkus, ki se mu je pred letom dni na tem prizorišču povsem izjalovil. V nadaljevanju bo vse lažje.

Marguč je že svoje kvalifikacijske nastope (dosegel je 6. čas) ocenil za zelo dobre, prav tako z obema predstavama v izločilnih bojih. »Tudi v četrtfinalu, čeprav sem izgubil, sem deskal dobro, mislim, da mi je do napredovanja zmanjkal le en boljši zavoj. Tudi 'Izi' (trener Izidor Šušteršič, op. p.) je ocenil, da je bil ta nastop blizu idealnega,« je povedal po tekmi, iz katere ga je izločil presenetljivi zmagovalec minule zime, Bolgar Radoslav Jankov. Ta je imel v enojnem sistemu izločanja prednost hitrejše črne proge in naposled Celjana prehitel za 19 stotink sekunde.

»Že v kvalifikacijah se je pokazala velika razlika med eno in drugo progo. Vsaj za sekundo. A vseeno se je dalo napredovati, navsezadnje je Benjamin Karl tudi zmagal na rdeči progi,« ni iskal izgovorov.

Povedal je še, da se je tik pred kvalifikacijami odločil za desko, s katero se je ogreval, in ne za tisto, ki jo je imel pripravljeno za tekmo. Bil je tudi zadovoljen, ker so se sestavile vse malenkosti in nastavitve na opremi, ki so mu še na zadnjih treningih povzročale kar nekaj preglavic.

Njegovo deskanje je tako bilo zelo prepričljivo, mirno, brez napak, kar je gotovo dober obet tudi za nadaljevanje. Že včeraj so se namreč deskarji preselili v uro in pol oddaljeno Cortino d'Ampezzo, kjer jih jutri čaka paralelni slalom pod žarometi. Tam se bo skušal znova v izločilne boje prebiti tudi Tim Mastnak, ki je včeraj iztržil 16. mesto, potem ko ga je v osmini finala izločil odlični Rus Andrej Soboljev, na koncu drugi, za presenetljivim zmagovalcem, neuničljivim Karlom, ki je nazadnje zmagal pred petimi leti, prav na tem italijanskem prizorišču.