Fenningerjeva ostaja pod okriljem avstrijske smučarske zveze

Olimpijska zmagovalka in dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa je vendarle zgladila spore z ÖSV.

Objavljeno
11. junij 2015 15.13
tlo/zlata lisica
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dunaj - Olimpijska zmagovalka in dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa, smučarska zvezdnica Anna Fenninger, ki bo čez natanko teden dni dopolnila 26 let, je vendarle zgladila spore z avstrijsko smučarsko zvezo (ÖSV), ker naj bi ta vztrajala pri prekinitvi sodelovanja z menedžerjem Klausom Kärcherjem. Včerajšnja pogajanja so očitno obrodila sadove, snežna lepotička bo še naprej tekmovala pod okriljem avstrijske smučarske organizacije.

ÖSV je pred časom od prve zvezdnice pričakovala prekinitev sodelovanja s Kärcherjem, a se Anna ni uklonila pritiskom, v javnem pismu je odgovornim celo zagrozila z umikom in odhodom izpod okrilja avstrijske zveze, saj od nje - po lastnih besedah - ni dobivala zadostne podpore, obenem pa z menedžerjem ni želela prekiniti triletnega sodelovanja, v času katerega je tudi vpisala največje tekmovalne dosežke.

Včeraj so vpleteni sedli za skupno mizo in sklenili kompromis, na današnji novinarski konferenci pa predstavili sadove uspešnih pogovorov. Zveza bo tako Fenningerjevi še naprej zagotavljala vso potrebno podporo, oba tabora pa sta skupni jezik našla tudi glede spornega pokrovitelja na čeladi oziroma kapi. »Anna ostaja del naše družine. Nesoglasja in komunikacijske šume smo uspešno rešili in odpravili,« so v izjavi za javnost zapisali pri ÖSV.