Filip Flisar tokrat končal že v četrtfinalu

Filip Flisar se na začetku sezone v smučarskem krosu še ne počuti najbolje, tokrat je končal v četrtfinalu.

Objavljeno
21. december 2017 14.58
ap Germany Ski Cross World Cup
N. Gr.
N. Gr.

Innichen - Po velikih težavah z vremenom na začetku sezone so tokrat tekmovalci v smučarskem krosu v italijanskem Innichenu dočakali idealne razmere za smučanje. Filip Flisar se je v kvalifikacijah prebil v izločilne boje, tam pa spet ni dosegel tistega, kar si je želel.

V osmini finala je štartal najpočasneje v svoji skupini, a se je do drugega merjenja vmesnega časa na dolgi in zelo zahtevni progi prebil na drugo mesto in ga zadržal do konca proge ter se tako prebil v četrtfinale. Tam je štartal bolje, prišel na drugo mesto, a je nato zapeljal na grbino, izgubil ravnotežje in zapeljal s proge. Konkurenti so mu pobegnili, do konca se jim je sicer približal, a mu je za prehitevanje zmanjkalo časa. Blaž Ogorelc je kvalifikacije končal na 37. mestu.

Flisar bo imel ta konec tedna še eno priložnost, da se povzpne na oder za zmagovalce. V letošnji sezoni še ne kaže pravih predstav, na začetku sezone je imel obilico smole, a tudi sam ne smuča tako, kot zna in kot je smučal v minulih letih. Do vrhunca sezone na OI ima še slaba dva meseca časa, da se spet prebije v sam svetovni vrh smučarskega krosa.