Ogorelc še enkrat boljši od Flisarja

Smučarja prostega sloga Blaž Ogorelc in Filip Flisar sta na tekmi svetovnega pokala v Åreju zasedla 12. oziroma 27. mesto. 

Objavljeno
15. februar 2015 13.33
APTOPIX Austria Freestyle Ski and Snowboard World Championships
M. Ž., G. L., Delo.si, STA
M. Ž., G. L., Delo.si, STA

Åre - Blaž Ogorelc je bil tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Åreju boljši od svetovnega prvaka Filipa Flisarja. Tokrat se je prvič letos uvrstil med najboljših 16, zasedel je 12. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Za mesto je bil boljši le lani na isti progi. Flisar je tokrat zasedel 27. mesto.

Ogorelc je s tem tudi izenačil najboljšo slovensko uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala.

Zmagal je olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis pred Švicarjem Alexom Fivo in Nemcem Paulom Eckertom, vodilni v svetovnem pokalu Šved Victor Oehling Norberg, pred tem zmagovalec treh zaporednih tekem, se je moral zadovoljiti s 25. mestom.

Pri ženskah je zmagala Švedinja Anna Holmlund, ki vodi tudi v svetovnem pokalu, druga je bila Čehinja Andrea Zemanova, tretja pa Avstrijka Andrea Limbacher.

V kvalifikacijah situacija obrnjena

Slovenska smučarja prostega sloga Filip Flisar in Blaž Ogorelc sta bila v Åreju uspešna v kvalifikacijah za današnjo tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu.

Oba smučarja sta nastopila že na včerajšnji tekmi, kjer sta izpadla v osmini finala, za točke svetovnega pokala pa se bosta borila tudi danes.

V kvalifikacijah je bil najboljši Francoz Jean Frederic Chapuis, drugi Kanadčan Christopher Delbosco in tretji Italijan Stefan Thanei. Filip Flisar je osvojil 8., Blaž Ogorelc pa 28. mesto.