Jakov Fak: Verjamem, da se bom vrnil med najboljše

Dvakratni svetovni prvak v lanski sezoni ni uresničil svojih ciljev. Kaj pričakuje v prihodnji?

Objavljeno
15. maj 2016 13.52
Jakov Fak
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Resda je pred vrati sezona poletnih športnih spektaklov, med katerimi največ pozornosti globalno privabljata prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu ter velika avgustovska olimpijska predstava, a zanimivo je tudi med junaki zimskih aren.

Za slovenskimi biatlonci je najslabša sezona zadnjih dveh desetletij, zlasti Jakov Fak, že dvakrat svetovni prvak, v letih 2012 in 2015, ni uresničil svojih visokih ciljev. Še najbolje je tekmoval marca na svetovnem prvenstvu, se z uvrstitvami na 5., 6. in 7. mesto spet približal najboljšim, želene kolajne pa le ni bilo.

»Verjamem, da bo šla moja športna pot spet navzgor,« je bil prepričan med pogovorom, ki ga bomo objavili v ponedeljkovi izdaji: »Počutim se bolj spočitega kot lani ob tem času, ko so me obremenjevale tudi nekatere druge zadeve ob tekmovališču. Zdaj ne bom več toliko treniral sam, čez nekaj dni se bom udeležil že prvih skupnih priprav.«

Delal bo po programu glavnega trenerja Tomaša Kosa, potrdil nam je, da ne bo več sodelovanja kot doslej z osebnim trenerjem Janijem Grilom, še naprej pa navzlic številnim zdravstvenim težavam med tekmovalno sezono zaupa dr. Nadi Rotovnik Kozjek, ki ga že dolgo spremlja.