Jasnič v Ulagi ni imel resnega tekmeca

Zbor za smučarske skoke in NK: Dozdajšnjemu predsedniku še en mandat.

Objavljeno
16. januar 2018 21.13
Novinarska konferenca smučarskih skakalcev 23.januarja 2017 [Ljubo Jasnič,šport,skoki,nordijci]
Saša Verčič
Saša Verčič
Ljubljana – Ljubo Jasnič ostaja še štiri leta na čelu zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. Na včerajšnji redni seji je zanesljivo premagal edinega protikandidata, Primoža Ulago, ki je dobil zgolj osem glasov svojega kluba SSK Ilirija. Jasnič jih je 70, 14 glasov ni šlo nobenemu kandidatu.

Termin za volitve po panogah na SZS – 30. t. m. bodo volili tudi njenega predsednika, edini kandidat pa je Enzo Smrekar – je sila nenavaden, saj so pred vrati olimpijske igre, če bi se menjala vodstva, bi gotovo prihajalo do nepotrebnih zapletov. A statut iz časa Tomaža Lovšeta veleva januarske volitve, se bo pa v prihodnje spremenil in ne bo prihajalo do podobnih situacij, volilna skupščina bo konec aprila, po vseh svetovnih prvenstvih, svetovnih pokalih in olimpijskih igrah, vodilne na zboru bodo volili po planiškem koncu tedna.

Včerajšnje volitve za predsednika zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so sicer potekale zelo mirno, z zelo malo razprave, vsega skupaj je bilo konec v eni uri. Klubi imajo skupno 99 glasov, na seji je bilo navzočih 92, tako da težav s sklepčnostjo ni bilo, na koncu pa se je uresničila napoved, da Ulaga realnih možnosti nima. Ljubo Jasnič tako začenja že tretji mandat, visoko podporo vidi tudi kot pohvalo za dozdajšnje delo. »V teh osmih letih sem v vodenje vložil kar nekaj napora, klubom smo nudili maksimalno pomoč, saj brez te ne morejo. Po vseh uspehih reprezentance A in še posebej Petra Prevca v predprejšnji sezoni je številko tekmovalcev močno naraslo in klubi potrebujejo pomoč, če želimo močne nove rodove. Med novoletno turnejo sem se pogovarjal s Tonijem Innauerjem in Svenom Hannawaldom in oba sta se čudila, od kod imamo toliko novih skakalcev,« je ob ponovni izvolitvi dejal Jasnič ter od preteklega dela predvsem izpostavil obnovitev vseh 60-metrskih skakalnic, za slabo točko pa priznal težave s trenerji, češ da je premalo vpisanih na fakulteto, tisti, ki so in jo tudi končajo, pa se prepogosto usmerijo v kakšno drugo delo.

»Zdaj bomo nadaljevali program obnavljanja skakalnic z 90-metrskimi, pokrili pa bi radi tudi sive lise, ki jih predstavljajo Prekmurje, Štajerska, Bela krajina, Dolenjska in Primorska. Celotno Slovenijo bi želeli prekriti z majhnimi skakalnicami, nekje smo že začeli graditi, računam pa tudi na to, da bomo pomagali klubom pri treningih in organizaciji tekem v Planici, za kar pa moramo najti stično točko z zavodom Planica,« se je k novim nalogam ozrl Jasnič, ki upa, da mu bosta novi mandat že takoj na začetku oplemenitili (vsaj) dve skakalni kolajni – na SP v poletih ta konec tedna in na olimpijskih igrah.