Jelenko poletno sezono končal kot četrti

Najboljši slovenski nordijski kombinatorec za hip je na zadnji tekmi poletne VN FIS zasedel 6. mesto. Rydzek nepremagljiv.

Objavljeno
31. avgust 2014 01.40
ap/Italy Nordic Skiing Worlds
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oberstdorf - Potem ko je včeraj zasedel enajsto mesto, je ta hip najboljši slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko sezono poletne velike nagrade FIS v nemškem Oberstdorfu znova končal med najboljšimi. Zasedel je namreč šesto mesto, v končni razvrstitvi štirih preizkušenj pa je bil odličen četrti, tudi pred številnimi velikani tega športa. Še četrte zmage se je veselil »kralj poletja«, domači as Johannes Rydzek, ki skupaj ni oddal niti točke.

Tokrat je bil še posebej dominanten, saj je vodil že po skakalnem delu, v cilju teka pa imel debelo minuto in pol časovne zaloge pred prvim zasledovalcem, rojakom Ericom Frenzlom, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Lukas Greiderer. Triindvajsetletni Jelenko, član velenjskega kluba, je bil po skakalnem nastopu osmi, s 14. časom v smučini pa je pridobil še dve mesti, za četrtim je denimo zaostal manj kot dve sekundi. Drugih Slovencev na štartu ni bilo, v končni razvrstitvi poletne sezone pa je Gašper Berlot z enajstimi točkami zasedel 36. mesto.

»Tudi z razpletom zadnje preizkušnje sem zelo zadovoljen, čeprav sem na skakalnici tekmecem še pustil nekaj metrov, sem bil pa nekoliko presenečen nad nastopom v smučini, predvsem po včerajšnji slabši predstavi. Konkurenca je bila ostra, a je vse skupaj povsem drugače kot pozimi. Tekmujemo na rolkah, vsi fantje tudi še niso optimalno pripravljeni. Rezultati so dober pokazatelj trdega dela, a bo pred zimo potrebno še veliko postoriti. Sam bom izgubil še nekaj kilogramov in povečal gibljivost za skoke,« je strnil vtise Jelenko.