Kline: Ne še vrhunski rezultat, soliden pa že

Superveleslalom v Val Gardeni so zaradi slabe vidljivosti prekinili pri številki 38, takratni rezultati so obveljali kot uradni.

Objavljeno
15. december 2017 09.00
Posodobljeno
15. december 2017 21.00

Val Gardena - Za Boštjana Klineta Val Gardena ne sodi med najuspešnejša prizorišča, v pogovoru pred superveleslalomsko preizkušnjo je izpostavil, da tu še ni dosegel rezultata, s katerim bi se lahko prav pohvalil. Tudi včeraj ga ni, je pa solidnega in svojega najboljšega doslej, 13. mesto. Presenetljivi zmagovalec je postal Josef Ferstl.

Sneženje in megla, ki je ovijala progo Saslong, sta v dopoldanskih urah vzbujala skrbi, ali bodo prireditelji sploh lahko spravili pod streho superveleslalomsko tekmo. Do štarta se je potem zjasnilo, a vreme je vendarle močno vplivalo na razplet, glavni dobitek v tej loteriji pa je pripadel Ferstlu (sinu dvakratnega zmagovalca Kitzbühla Seppa Ferstla), ki se doslej na tekmah svetovnega pokala še nikdar ni prebil med najboljšo trojico. Nemec je nastopil s štartno številko 2, na začetku pa so imeli smučarji veliko boljše razmere. Te so se kaj hitro spet poslabšale, megla je poskrbela tudi za prekinitev po št. 11, od višjih številk je Ferstla do polovice proge ogrožal le vodilni v svetovnem pokalu v tej disciplini Kjetil Jansrud, ki pa je potem naredil veliko napako in končal na 35. mestu. V bistvu predzadnjem, pred Klemnom Kosijem, saj je bilo po 38. tekmovalcu zaradi megle superveleslaloma konec, ker je nastopila tretjina nastopajočih, pa so rezultati obveljali.

»Zadovoljen sem s smučanjem in pristopom, nisem pa povsem z rezultatom. Mislil sem, da bom s takšnim nastopom iztržil več. Morda v prvih petih vratih nisem bil najbolj natančen in sem zgoraj izgubil veliko, v ravnino bi moral prenesti več hitrosti. To bi lahko popravil, sicer pa sem zadovoljen,« je ocenil Kline, ki je tako dosegel svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni - doslej 19. mesto v superveleslalomu v Lake Louise in tudi najboljšo v Val Gardeni (doslej 15.). »To je soliden rezultat, ni pa vrhunski,« je še dodal Mariborčan, ki se nad razmerami ni pritoževal, češ da so bile zanj v redu in da bi se dalo tudi z njegovo številko (20) na vrh. Je pa res, da ga je od tekmecev, ki so štartali za njim, prehitel le še en, Niklas Köck.

Veliko slabše volje od Klineta sta bila Martin Čater in Klemen Kosi (Tilen Debelak je bil med tistimi, ki niso štartali), prvi na 30., drugi na 36. mestu.

Danes bo v Val Gardeni smuk (12.15), ki ga bo odprl Hannes Reichelt. Slovenci bodo nastopili z naslednjimi številkami: 10 - Kline, 33 - Čater, 35 - Kosi, 67 - Rok Perko. Karavana se bo danes nato preselila v Alta Badio, kjer bo jutri (9.30; 12.30) na sporedu veleslalom, na katerem bosta od slovenskih smučarjev tekmovala Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

IZIDI

1. Josef Ferstl (Nem) 1:35,28
2. Max Franz (Avs) + 0,02
3. Matthias Mayer (Avs) 0,10
4. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 0,22
5. Vincent Kriechmayr (Avs) 0,30
6. Andreas Sander (Nem) 0,38
7. Adrien Theaux (Fra) 0,39
8. Peter Fill (Ita) 0,52
9. Aksel Lund Svindal (Nor) 0,60
10. Beat Feuz (Švi) 0,71
13. Boštjan Kline (Slo) 1,12
30. Martin Čater (Slo) 2,26
_______________________________
36. Klemen Kosi (Slo) 3,25
Tilen Debelak (Slo) ni štartal