Kosi, Hadalin in Štuhčeva na stopničkah v Čilu

Slovenski alpski smučarji so se v sklopu priprav na novo sezono pomerili na tekmah DP Brazilije in Južnoameriškega pokala.

Objavljeno
28. avgust 2015 11.29
Alpsko smučanje
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Santiago de Chile - Slovenski alpski smučarji in smučarke so na tekmah državnega prvenstva Brazilije in južnoameriškega pokala v Čilu trikrat stali na stopničkah za zmagovalce. V Valle Nevadu sta Klemen Kosi in Štefan Hadalin osvojila drugo oziroma tretje mesto v moškem veleslalomu, Ilka Štuhec pa je v ženskem superveleslalomu južnoameriškega pokala prav tako končala na drugem mestu.

Slovenska predstavnika je na veleslalomski preizkušnji premagal Francoz Theo Leleu, ki je bil za 15 stotink hitrejši od Kosija in za 29 stotink sekunde od Hadalina. V najboljši deseterici je končal še Miha Hrobat, ki je bil deveti (+1,43). Na superveleslalomski tekmi je bil od osmerice Slovencev najboljši Kosi, ki je za zmagovalcem, Nemcem Klausom Branderjem, na četrtem mestu zaostal za osem desetink sekunde. Pred njim sta bila še Hrvat Natko Zrnčić Dim (+0,10) in Nemec Josef Ferstl (+0,26).

Štuhčeva je na ženski superveleslalomski tekmi južnoameriškega pokala zaostala zgolj za Čilenko Noelle Barahona, ki je bila od ene glavnih slovenskih adutinj za prihajajočo zimo hitrejša za 55 stotink sekunde. Tretja je bila Britanka Cara Brown (+ 0,78).