Kosi in Čater na progo med prvimi

Naslov svetovnega prvaka v superkombinaciji brani Američan Ted Ligety, v igri tudi trije slovenski smučarji.

Objavljeno
08. februar 2015 13.29
SKIING/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beaver Creek - Za mehak prehod od hitrih k tehničnim disciplinam na smučarskem svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku bosta poskrbeli superkombinacijski preizkušnji, današnja moška in jutrišnja ženska, na kateri bo med glavnimi kandidatkami za zlato odličje kajpak tudi Črnjanka Tina Maze. Najprej pa bodo kolajne danes lovili fantje, smukaški del bo na sporedu ob 18. uri, slalomski pa ob 22.15.

Na progo se bo pognalo 49 tekmovalcev, preizkušnjo pa bo načel Poljak Maciej Bydlinski. Takoj za njim bosta štartala prva dva od treh slovenskih zastopnikov, Klemen Kosi s številko 2 in Martin Čater s številko 3, medtem ko bo Boštjan Kline napadal iz ozadja (37). V našem taboru kajpak največ pričakujejo od Kosija, ki je pred dvema letoma v Schladmingu vpisal dvanajsti dosežek, v tej sezoni pa je bil v Kitzbühlu že petnajsti, medtem ko so ga v Wengnu po enajstem času za zeleno mizo diskvalificirali zavoljo neustrezne opreme, slalomska nastavitev vezi je bila namreč za milimeter previsoka.

Naslov prvaka brani domači zvezdnik Ted Ligety, ki se bo na progo podal s številko 20. Elitno sedmerico bo sicer odprl drugouvrščeni iz Wengna, Francoz Victor Muffat-Jeandet, zapečatil pa tamkajšnji zmagovalec, Švicar Carlo Janka, medtem ko najboljši iz Kitzbühla, Francoz Alexis Pinturault, nosi številko 21. Vodilni smučar poolimpijske zime, Avstrijec Marcel Hirscher, se bo v lov za visokimi uvrstitvami spravil kot deveti, njegov prvi zasledovalec, Norvežan Kjetil Jansrud, pa kot trinajsti. Presenetljivi olimpijski zmagovalec, Švicar Sandro Viletta, danes ne bo nastopil.