Kostelić še ni rekel zadnje, kvalifikacije Špiku

Zimzeleni hrvaški smučarski as se je skozi kvalifikacije prebil na jutrišnji slalom za svetovno prvenstvo v St. Moritzu.

Objavljeno
18. februar 2017 19.00
Pokal Vitranc
J. P.
J. P.

St. Moritz - Pred jutrišnjim zadnjim dejanjem svetovnega prvenstva v alpskem smučanju so danes v St. Moritzu pod streho spravili še kvalifikacije moškega slaloma, ki so bile za mednarodno javnost zanimive predvsem zavoljo nastopa Hrvata Ivice Kostelića. Ta se je z belih strmin domala že poslovil po letošnjem Wengnu, vseeno pa si je trofejni 37-letnik še zagotovil tudi nastop na prvenstvu v St. Moritzu, torej na prizorišču, na katerem je pred štirinajstimi leti že postal slalomski šampion.

Hrvaški as je v kvalifikacijah zasedel 15. mesto (po prvi progi je bil dve mesti višje) in se tako prebil na jutrišnjo preizkušnjo s štartom ob 9.45. Zaostal je 2,35 sekunde za zmagovalcem, Slovencem Jakobom Špikom, ki je vodil že po polovici tekme, v finalu pa - kljub zgolj desetemu času - zadržal dve stotinki naskoka pred prvim zasledovalcem, Bolgarom Kamenom Zlatkovom. Kostelić bo jutri najverjetneje dokončno zapečatil športno pot, ki jo je začinil tudi s štirimi srebrnimi olimpijskimi odličji in tremi kolajnami s svetovnih prvenstev.

Na štartnem seznamu je bilo, reci in piši, kar 135 bolj ali manj nepoznanih tekmovalcev, med izpadlimi pa je denimo tudi Slovak Matej Falat, ki je pred dnevi pomagal svoji državi priboriti srebro na paralelni preizkušnji mešanih ekip. Danes je bil na prvi progi četrti, v drugo pa odstopil, enako kot Čeh Ondrej Berndt, ki je Špiku v prvem poskusu še najbolj dihal za ovratnik.