Kristoffersen vendarle za Norveško

Claus Ryste, športni direktor norveške zveze, je potrdil, da tudi zdaj vseh podrobnosti v novi pogodbi še niso določili.

Objavljeno
04. julij 2017 08.35
S. U., J. P.
S. U., J. P.

Oslo – V odštevanju do začetka olimpijske smučarske zime so si pri norveški zvezi vendarle oddahnili. Henrik Kristoffersen, šestkratni mladinski svetovni prvak in bronasti slalomist zadnjih olimpijskih iger v Sočiju, je le podpisal novo pogodbo z zvezo, tako da bo spet nastopal za izbrano vrsto. Pomladi se je namreč zapletalo z njegovim osebnim pokroviteljem.

Claus Ryste, športni direktor zveze, je potrdil, da tudi zdaj vseh podrobnosti v novi pogodbi še niso določili, a da je seveda najbolj pomemben smučarjev podpis. Kristoffersen bo sicer do konca septembra vadil po svojem programu, nakar se bo v nedeljo, 1. oktobra, pridružil skupnim reprezentančnim pripravam v nacionalnem olimpijskem centru.

Specialist za tehnične discipline, ki je predvčerajšnjim dopolnil 23 let, je bil v minuli sezoni drugi najboljši slalomist in peti veleslalomist, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala pa na tretjem mestu zaostal zgolj za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in rojakom Kjetilom Jansrudom. V karieri je bil Henrik že trikrat četrti na članskih svetovnih prvenstvih, v svetovnem pokalu pa je doslej zbral že petnajst zmag - vse razen ene so slalomske.