MSP: Slovenke niso ponovile kombinacijskega podviga

V veleslalomu alpskih smučark v Sočiju se je do zmage dokopala Švicarka Jasmina Suter, naša najboljša Meta Hrovat.

Objavljeno
02. marec 2016 13.39
J. P.
J. P.

Soči - Po včerajšnjem sanjskem dnevu za slovensko odpravo na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v olimpijskem Sočiju, ki je Štefana Hadalina okitil z zlatim, Sašo Brezovnik pa z bronastim kombinacijskim odličjem, danes naša dekleta niso bila tako uspešna na veleslalomski preizkušnji na progi Rosa Hutor.

Nobena namreč ni krojila vrha, še najbližje je bila prvokategornica Meta Hrovat na 26. mestu, vendar pa je za najhitrejšo zaostala kar debelih osem sekund in pol. Ob tem velja poudariti, da je po prvi progi držala zgolj 51. mesto, nato pa v finalu zaostala le še sekundo in s štirinajstim časom proge napredovala za kar 25 mest.

Dve mesti za njo je z desetsekundno zamudo končala Desiree Ajlec, včerajšnja junakinja Brezovnikova pa je v drugo odstopila. Zmage se je veselila 20-letna Švicarka Jasmina Suter, ki si je po prvem nastopu delila drugo mesto, nato pa upravičila vlogo ene od favoritinj, saj se je v tej sezoni svetovnega pokala v Söldnu že dokopala do veleslalomskih točk.

Na stopničkah sta ji družbo delali Finka Riikka Honkanen, ki je zaostala 23 stotink, in še ena Švicarka Melanie Meillard, ki je bila še štiri stotinke počasnejša. Vodilna po prvi progi, Avstrijka Nina Ortlieb, hči legendarnega smučarja Patricka, se v drugo ni najbolje znašla in je padla na peto mesto. Jutri čaka veleslalomska preizkušnja še fante.