Neumayer po 16 letih smuči postavil v kot

Nemški smučarski skakalec Michael Neumayer se je pri 37 letih odločil za slovo.

Objavljeno
16. marec 2016 12.48
M. Ž.
M. Ž.

Berlin - Nemški skakalni veteran Michael Neumayer se je pri 37 letih odločil, da konča profesionalno kariero.

Neumayer je v svetovnem pokalu debitiral leta 2000 in nastopil na 321 tekmah. Na zmagovalni oder se je uvrstil trikrat, edino zmago je dosegel leta 2010 v Willingenu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je najvišje končal v sezoni 2012/13, ko je bil deveti, na novoletni turneji pa je njegov najboljši dosežek skupno tretje mesto v sezoni 2007/08.

Nemec ima tudi nekaj vidnih dosežkov z največjih tekmovanj, leta 2010 je z nemško reprezentanco osvojil srebro na olimpijskih igrah v Vancouvru, v svoji zbirki pa ima še tri odličja s svetovnih prvenstev dve srebrni (2005, 2013) in eno bronasto (2011), vse je osvojil na ekipnih tekmah.

»V tej sezoni sem se trudil po najboljših močeh, da bi se približal najboljšim. Od časa do časa mi je to tudi uspelo, recimo na novoletni turneji, vendar pa mi je v zadnjih tednih postalo jasno, da se v daljšem časovnem obdobju ne morem enakovredno boriti z najboljšimi. Ta odločitev ni bila lahka, saj so bili smučarski skoki moja strast. Napočil je čas, da končam kariero in se osredotočim na druge stvari. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me podpirali v času moje aktivne kariere,« je pojasnil Neumayer.