Novoletna turneja: Kraft se že veseli Innsbrucka

Namesto Anžeta Laniška bo jutri v kvalifikacijah za nedeljsko tekmo smučarskih skakalcev v Innsbrucku nastopil Rok Justin.

Objavljeno
02. januar 2015 00.07
lvu*Justin Rok Skoki
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Zanimivo, da je bil Stefan Kraft, vodilni v skupni razvrstitvi 63. novoletne turneje, zelo zadovoljen s svojim nastopom in šestim mestom v Garmisch-Partenkirchnu. In to kljub temu, da se mu je Peter Prevc zelo približal. »Moram reči, da sem super vesel. To je zelo, zelo dober štart v novo leto. Prevc mi je sicer odščipnil nekaj točkovne prednosti, vendar pa imam še zmeraj rdečo majico prvouvrščenega v seštevku turneje in naredil bom vse, da jo bom zadržal na sebi,« je poudaril 21-letni Avstrijec, ki se že veseli preizkušenj pred svojimi navijači v Innsbrucku in Bischofshofnu. To velja tudi za njegovega rojaka Michaela Hayböcka, zdaj tretjega v točkovanju turneje: »Moj sostanovalec ima še vedno rdečo majico, jaz rumeno – to je odlično!«

Justin namesto Laniška

Potem ko je Anže Lanišek obtičal že v sredinih kvalifikacijah, se je Aleš Selak, njegov trener pri SSK Mengeš, po pogovoru s slovenskim »selektorjem« Goranom Janusom odločil, da bo mladega Domžalčana »potegnil« domov na trening. »Ker Anže ne skače več tako dobro, kot je sposoben, nima smisla, da se še naprej muči na turneji. Zato bova šla vadit v Planico, da bo izboljšal tehniko in si povrnil samozavest, sezono pa bo nadaljeval v celinskem pokalu,« je pojasnil Selak. Namesto Laniška bo jutri v kvalifikacijah za nedeljsko tekmo v Innsbrucku nastopil Rok Justin, ki je minuli konec tedna na prireditvi celinskega pokala v Engelbergu našemu zastopstvu priskakal sedmo »prenosno vstopnico« za nastope med elito.