OFEM: Domen Prevc poskrbel za prvo slovensko odličje

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) že drugi tekmovalni dan izjemen ekipni uspeh slovenskih skakalcev.

Objavljeno
27. januar 2015 15.57
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Že drugi tekmovalni dan se slovenska odprava na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Avstriji in Liechtensteinu veseli prvega odličja. Zanj je poskrbel mlajši brat Petra in Ceneta Prevca, Domen (SK Triglav Kranj), ki se je na posamični preizkušnji smučarskih skakalcev okitil s srebrom, po prvi seriji pa je bil tretji. Zanimivo: njegova starejša brata sta na OFEM v preteklosti celo zmagala, Domen je tako tretji v družini s kolajno s tega tekmovanja.

»S svojimi skoki nisem zadovoljen, rezultat pa je kar zadovoljiv. Nisem našel pravih občutkov s treningov, za nameček mi je še trema pobrala precej energije. Pričakovanja sem imel zelo visoka, konkurenca je bila kar ostra, vseeno pa bom lahko na ekipni preizkušnji skakal bolj sproščeno,« je poudaril 15-letnik iz Selške doline. Njegov uspeh so dopolnili še preostali trije slovenski zastopniki: Bor Pavlovič je bil sedmi, Tine Bogataj tik za njim, Urban Rogelj pa deseti. Doseženo postavlja našo četverico med glavne favorite na ekipni preizkušnji.

Hrovatova 9. v slalomu

Smučarke so se pomerile v slalomu. V slovenski reprezentanci je bila najvišje Meta Hrovat z devetim mestom, v prvo petnajsterico se je z 13. mestom uvrstila tudi Lejla Habjan. Zala Kobentar je tekmovanje končala na 33. mestu, medtem ko je Andreja Slokar odstopila. V sredo dekleta čaka veleslalom na izjemno zahtevni progi v Malbunu v Liechtensteinu.