Peter Prevc podelil zlate orliče

Po vrnitvi iz Vikersunda se je Peter Prevc z lepo gesto zahvalil vsem tistim, ki so zaslužni za njegove uspehe.

Objavljeno
16. februar 2016 16.04
N.K. Skakalci
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Čeprav bi moral biti po novi sanjski seriji zmag slovenski skakalni šampion Peter Prevc tisti, ki bi prejemal nagrade, se je postavil v obratno vlogo. Na novinarski konferenci je strokovnemu delu reprezentancu podelil pomanjšane replike zlatega orla in kolajno.

»Nisem bil le jaz tisti, ki sem dobil novoletno turnejo, za mano je stal cel kup ljudi. Za vsakega člana moje ekipe, tudi tiste, ki so zadaj in v javnosti manj poznani, smo pripravili posebne tridimenzionalne printe pomanjšanih orlov in replike medalje, ki jih je pripravil Andrej Žužek in njegova firma,« je Prevc poskrbel za presenečenje.

Orla je tako najprej prejel glavni trener Goran Janus, pomočnik Jani Grilc in pa tudi preostalo moštvo, kondicijski trener, maserja, strokovnjaki za opremo, tehnična podpora v pisarni Smučarske zveze Slovenije ter tudi skakalci. »Z orlom sem se slikal že po novoletni turneji, tega, da ga bom dobil, pa nisem pričakoval. Prevc je na današnji novinarski konferenci z lepo gesto nagradil tiste, ki sodelujejo z nami in nam pomagajo, da smo uspešni, kar sam ne pozabim poudariti, ko imam za to priložnost,« je dejal Janus.

Ekipa bo zdaj v četrtek odpotovala v Lahti, Janus bo na Finsko odpeljal sedmerico: Peter Prevc, Robi Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Domen Prevc, Jaka Hvala in Andraž Pograjc. Anže in Domen bosta zapustila Lahti in odšla na mladinsko svetovno prvenstvo, Tomaž Naglič v nedeljo pride v Kuopio, Anže Semenič pa iz ZDA v Almati. »V Kuopiju bomo tako tekmovali s šesterico, v Almatiju pa ponovno s polno kvoto, s sedmerico. Glede na to, da smo šele včeraj prišli domov, ni bilo veliko časa za pogled nazaj, na zadnje uspehe. Gledamo naprej. Pomemben bo počitek, ker je nov odhod na tekme pred vrati,« je povedal.