Planica bo v četrtek gostila še dodatno tekmo

Planiški skakalni praznik bo še obogaten, saj je FIS prirediteljem ponudila izvedbo še četrte tekme, ti pa so jo sprejeli.

Objavljeno
14. marec 2016 19.26
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko so neugodne vremenske in vetrovne razmere v skoraj končani sezoni svetovnega pokala smučarskih skakalcev poskrbele za kar precej sprememb v sprva predvidenem sporedu, bo do zadnje prišlo prav na finalu tekmovalne zime v Planici. Poleg petkove in nedeljske posamične ter sobotne ekipne preizkušnje bodo prireditelji skušali pod streho spraviti še dodatno, četrto (posamično) tekmo, zares bo torej šlo že v četrtek.

Uspešno so se namreč končala današnja pogajanja med Smučarsko zvezo Slovenije in agencijo, zadolženo za trženje televizijskih pravic. SZS je danes pozno popoldne potrdila, da je mednarodna smučarska organizacija (FIS) prirediteljem ponudila še dodatno preizkušnjo, ti pa so jo po sestanku z nosilci TV-pravic tudi sprejeli.

Tako se bo skakalna karavana na letalnici za točke svetovnega pokala potegovala že v četrtek dopoldan, ko bo ob 9. uri na sporedu trening, uro pozneje pa že prva serija, ki bo hkrati štela za kvalifikacije za petkovo tekmo, medtem ko kvalifikacijskega sita za četrtkovo ne bo. Vodilni skakalec sezone Peter Prevc bo imel tako še eno priložnost več za nekaj individualnih rekordov, tudi po številu osvojenih točk v eni sezoni. Do dosežka Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja iz sezone 2008/09 (2083 točk) ga loči zgolj še eno tretje mesto oziroma 60 točk.