Po Ilki poškodovan še Rok Perko

V Kaunertalu se mu je strgalo sidro na vlečnici na strmejšem delu pobočja, zato je prečkal teren zunaj smučišča in padel.

Objavljeno
24. oktober 2017 14.01
J. P.
J. P.

Kaunertal − Nad slovenske reprezentante v alpskem smučanju, predvsem specialiste za hitre discipline, so se v zadnjem obdobju očitno zgrnili črni oblaki. Potem ko si je pri padcu med treningom v Pitztalu sprednjo križno vez levega kolena strgala najboljša smukačica in kombinatorka prejšnje sezone svetovnega pokala ter svetovna prvakinja Ilka Štuhec, ki bo morala v Švici v kratkem pod nož in bo nato bržčas izpustila celotno olimpijsko sezono, se je danes poškodoval še prekaljeni 32-letni Gorenjec Rok Perko.

Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS), se je poškodoval med treningom v avstrijskem Kaunertalu. Po prvih informacijah menda čuti bolečine v prsnem košu, zaradi česar so ga okrog 11. ure s helikopterjem prepeljali v najbližjo bolnišnico v Zamsu. Okoliščine so bile sicer nenavadne: Roku se je − v družbi reprezentančnega kolega Mihe Hrobata − strgalo sidro na vlečnici na strmejšem delu pobočja, zato je bil primoran prečkati teren zunaj urejenega smučišča. Po spustu je Rok priletel v luknjo in globok sneg ter padel.

Glavni trener hitrih disciplin Peter Pen je naknadno sporočil, da ima nesrečni smučar zlomljeno peto rebro na desni strani, drugih poškodb pa ni utrpel. Perko je doslej z naskokom največji uspeh v karieri vpisal na smuku za svetovni pokal pred skoraj petimi leti v Val Gardeni, na katerem je bil drugi 19 stotink za ameriškim zmagovalcem Stevenom Nymanom.