Pogodbe s smučarji usklajuje kaznovani Vlado Makuc

Vlado Makuc kljub sklepu o štiriletni prepovedi zaradi afere Vanessa Mae na SZS še vedno deluje z vsemi pooblastili.

Objavljeno
21. avgust 2014 16.31
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport

Ljubljana - Na današnjem srečanju medijev z moško ekipo za hitre discipline pred sedežem Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Podutiku, ki se je v zgodnjih popoldanskih urah odpravila na pot proti Čilu, kjer jo čaka enomesečno nabiarnje snežne kilometrine, se je pojavil tudi Vlado Makuc. Junija ga je alpski zbor potrdil za strokovnega vodjo panoge. A ob razkritju nepravilnosti na olimpijskih kvalifikacijah pop violinistke Vanesse Mae na Krvavcu, kjer je opravljal vlogo glavnega sodnika, je izvršni odbor SZS pred dobrim mesecem sprejel sklep, ki mu v prihodnjih štirih letih prepoveduje delo v športu.

»Od izjave direktorja v medijih je moj status enak kot je bil, uradno se ni zgodilo nič. Delujem zaradi funkcionalnosti panoge, dokler se zadeve ne razčistijo in se ukrep ne izvede v celoti,« je Makuc potrdil, da deluje z vsemi pooblastili.

Makuc je tudi glavni sogovornik in usklajevalec pogodb s smučarji. Je eden od treh, ki so v imenu SZS podpisani na tem dokumentu. »Od 26 reprezentantov jih je 15 podpisalo pogodbe. Tekmovalce najbolj moti člen o višini samoprispevka. Vendar pa programa, kot je zastavljen, brez teh ne bomo mogli izpeljati,« je poudaril pred današnjim zasedanjem alpskega odbora.

Po zadnjih dogovorih bodo tekmovalci s statusom A v blagajno SZS prispevali po 2000 evrov, tisti s statusom B in C po 3500 evrov. Te zneske bodo reprezentanti morali vplačati do sredine novembra, po tem pa bodo stroške plačevali sproti.