Presrečna Tina in pogumna Meta (FOTO)

Robnikova je na Tirolskem žarela od veselja, Hrovatova pa je dobila novo koristno izkušnjo.

Objavljeno
28. oktober 2017 17.43
solden
Mojca Finc, poročevalka
Mojca Finc, poročevalka
Sölden – Alpske smučarke so zakorakale v olimpijsko sezono. Najbolje Nemka Viktoria Rebensburg, ki se je veselila svoje 14. zmage v svetovnem pokalu. Na ledeniku Rettenbach na Tirolskem je nastopilo tudi pet slovenskih predstavnic. Do točk sta se prebili Tina Robnik in Meta Hrovat.

Robnikova je na prvi progi dosegla 11. čas, na drugi pa dodala pospešek svojemu nastopu in tekmo končala na 9. mestu. Ko je stopila pred novinarje, je žarela od veselja. Iskreno so ji dober začetek privoščile tudi reprezentančne kolegice, ki so njen nastop spremljale v ciljni areni. »Zelo vesela sem! Super je, ko narediš malo večji korak naprej, ta mi bo zelo pomagal v nadaljevanju sezone. Več bo samozavesti in želim si, da bi bila s to potrditvijo še močnejša na treningih, ter s pozitivno držo šla na naslednje tekme,« je povedala Robnikova, ki je četrtič nastopila v Söldnu.

Nad svojimi smučarskimi predstavami sicer včeraj ni bila povsem zadovoljna, pravi, da ima še veliko rezerv. »Izvedba ni bila popolna, tudi moj občutek na progi ni bil zelo dober, delala sem napake, a očitno sem bila dovolj hitra,« je dejala tekmovalka iz Luč ob Savinji, ki se je na tekmo podala dobro razpoložena. »Zaupala sem si na štartu,« je poudarila 26-letnica, ki je pred otvoritvijo sezone opozorila, da na tekmo ne bo prišla v najboljši formi, a je kljub temu poskrbela za rezultat kariere. Do danes je bila njena najvišja uvrstitev v svetovnem pokalu 15. mesto.

Pogumno se je svojega krstnega nastopa na najzahtevnejšem veleslalomu v tekmovalnem koledarju lotila najstnica Meta Hrovat. Na prvi progi je bila 27., na drugi je bila dobro na poti, v zadnjem delu proge pa je naredila napako in tekmo končala na zadnjem, 28. mestu, z visokim zaostankom (+6,60). Pokazala je borbenost in si zagotovila tretje točke na svoji športni poti. 

»V prvem nastopu sem najslabše smučala v spodnjem delu proge. Zaton sem se pred drugim zbrala, da bi ga natančno odsmučala, a sem narobe ocenila vrata in se jim preveč približala, zagrabilo mi je rokavico,« je opisala, kaj se je zgodilo v finalu. »Nad napako sem razočarana. Nimamo prav veliko priložnosti in tista, ki se ti ponuja, a jo zamudiš, se te dotakne. Sicer pa komaj čakam naslednjo tekmo,« je razmišljala najmlajša v ženski reprezentanci. Kljub vsemu je vesela, da je dobila že ob prvem poskusu potrditev, da je konkurenčna tekmicam.

Ana Drev in Ana Bucik sta odstopili na prvi progi, debitantka v svetovnem pokalu Desiree Ajlec je v zgornjem delu proge naredila napako, bila je na robu odstopa, a se je mojstrsko rešila, vendar preveč zaostala za najboljšimi.