Ravnjak: Konkurenca še hujša kot na OI

Deskanje na snegu: Tim-Kevin Ravnjak je na SP v Kreischbergu osvojil bronasto kolajno v snežnem žlebu.

Objavljeno
19. januar 2015 08.37
Špela Robnik, šport
Špela Robnik, šport
Kreischberg – Še pred tekmami naših glavnih deskarskih adutov na SP na avstrijskem Štajerskem ima Slovenija že kolajno. V snežnem žlebu jo je osvojil Tim-Kevin Ravnjak. Njegov uspeh niti ne bi bil tako presenetljiv, če se ne bi v zadnjih dneh boril z boleznijo. A je stisnil zobe, kolajna pa ima zato še toliko večjo težo.

Potem ko je zadnjih nekaj noči prebedel ob napadih kašlja, na dan finala pa slaboten opazoval, kako močno dežuje, je bil že tik pred odločitvijo, da pospravi kovčke in odide domov. Zavedal se je, da tvega s svojim zdravjem, a je bila želja vendarle premočna. Odšel je na trening, se le ogrel in skrbno hranil energijo za nastope. Ko je videl, da je žleb kljub dežju ostal odlično pripravljen, je bil še bolj motiviran in se odločno podal v boj za kolajno. Prinesel mu jo je njegov tretji nastop, v katerem je navdušil z izjemno višino svojega skoka.

»Zagotovo je bila to moja najboljša predstava doslej. Višina in izvedba vseh trikov je bila popolna. Niti v sanjah si nisem mislil, da se to lahko uresniči,« je bil po velikem uspehu navdušen 18-letnik, ki je za svojo sestavo dobil oceno 89,25 in le za malo zaostal za srebrom. Vseeno je ocenil, da je bila konkurenca izjemna. »Na tako visoki ravni še nisem tekmoval. Zdi se mi, da tudi na OI konkurenca ni bila tako huda. Vsi so zadržali dobro formo, še nadgradili težke trike, nihče ni počival. Tudi jaz sem v boljši formi. Nisem si predstavljal, da bom kdaj lahko konkurenčen tem najboljšim tekmovalcem na svetu, ampak očitno sem lahko,« se je smejalo Velenjčanu.

Dvakratni mladinski svetovni prvak, ki že od malih nog velja za enega od najbolj obetavnih na svetu, je hitro naredil korak naprej v članski konkurenci. Lepa spodbuda za to je bil sicer že finalni nastop na OI, a za Soči je skrbno vadil manj zahtevno sestavo. Ta odločitev se je izkazala za pravilno, dober rezultat je dosegel zavoljo popolne izvedbe, nato pa se po OI že lotil novega trika. »Napredka ni naredil le v primerjavi s prejšnjo sezono, na tem gradimo že zadnjih nekaj let. Vključili smo treninge z zračnimi blazinami na Japonskem, nato pa je Tim osvojeni novi trik hitro prenesel na sneg. Na prvih tekmah je že videl, da je nared, a ga še ni uporabil. Tokrat pa se je vse odlično izšlo,« je povedal trener Matevž Pristavec.

Ravnjak se je dobro zavedal, da brez novega trika ne bi bil konkurenčen. »Zdaj sem ga že precej izpilil, a bo treba iti še višje. Če mi bo to uspelo, bom lahko res na vsaki tekmi konkurenčen za stopničke,« se je nadejal mladi deskar, ki je kajpak odličen vzor tudi drugim v slovenski reprezentanci. »Seveda, že samo s tem, ko jim dokazuje, da se vedno najde pot. Da smo lahko v vrhu, četudi nismo Američani in nimamo najboljših razmer,« je še povedal Pristavec in dodal, da je bil dan zelo težak, vseeno je pred zadnjim finalnim nastopom čutil, da bo padla kolajna. »Nisem bil edini. Tako je menil tudi njegov prvi trener Luka Gartner, pa serviser Luka Reberšak, ki je imel z odlično pripravo deske veliko zaslug za uspeh. Preden se je zadnjič odpeljal, pa sem mu rekel le: 'Danes je tvoj dan'!«